Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Τοπικό: Νέα εποχή, νέα δεδομένα και στο βάθος...κίνδυνος;

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 12:11 Γράφτηκε από τον

Ο Νέος Αθλητικός Νόμος έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ωστόσο δεν φαίνεται μέχρι σήμερα όλα τα σωματεία να έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν.

Στον νομό Ηρακλείου έχουν εγγραφεί στο Μητρώο μόλις 16 σύλλογοι, από τους οποίους οι τρεις αγωνίζονται στη Γ΄Εθνική (Πόρος, Αλμυρός, ΠΟΑ), ενώ την ένταξη του έχει ολοκληρώσει και ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης. Απομένουν δηλαδή 12 σωματεία που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ και αυτά είναι ο Ερμής Ατσαλένιου, ο ΟΦΑΜ, ο Μοχός, τα Κανάρια, η Φαιστός, η Παλιανή, ο ΠΟΗ, ο ΠΑΟΚρουσώνα, η Τύλισος, η Δαμάστα, ο Ποσειδώνας και οι Ασίτες.

Δεν έχει διευκρινιστεί από το Υπουργείο αν δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ομάδες που έχουν καταθέσει την αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει ακόμη την οριστική έγκριση, όπως ίσχυσε με την επιχορήγηση. Σύμφωνα λοιπόν με τα τωρινά δεδομένα και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τη νομοθεσία πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς θα διεξαχθούν πρωταθλήματα μόνο με 12 ομάδες.

Οι ιθύνοντες της ΕΠΣΗ και βέβαια όλων των Ενώσεων της Ελλάδας ευελπιστούν ότι θα υπάρξει κάποια τροποποίηση ίσως με τη βοήθεια των FIFA-UEFA, καθώς τα περιθώρια στενεύουν. Οι ομάδες ήδη σχεδιάζουν για τη νέα χρονιά και θα πρέπει να προγραμματίσουν την προετοιμασία τους περιμένοντας και τις αποφάσεις της διοργανώτριας για τα νέα πρωταθλήματα, τις ημερομηνίες έναρξης αλλά και τις προθεσμίες για τις νέες δηλώσεις συμμετοχής.

Η Ένωση όπως είναι γνωστό έχει ξεκινήσει ήδη μια προσπάθεια ενημέρωσης των σωματείων, προκειμένου να ακολουθήσουν τις διαδικασίες και να αποκτήσουν την αθλητική αναγνώριση. Τα εμπόδια όμως πολλά και είναι άγνωστο αν καταφέρουν όλες οι ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΗ να τις ολοκληρώσουν.

Τα μηνύματα δεν είναι ευοίωνα, καθώς ήδη από τις Γενικές Συνελεύσεις που έχουν πραγματοποιήσεις κάποιες Ενώσεις παρατηρήθηκε ότι πολλά σωματεία αποκλείστηκαν από τη διαδικασία λόγω τη μη εγγραφής τους στο Μητρώο.

Θα ισχύσει το ίδιο και στη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search