Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

Τι ισχύει για τον έλεγχο COVID-19 στα τοπικά πρωταθλήματα

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 20:30 Γράφτηκε από

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τις οδηγίες που έχουν σταλεί από την ΕΠΟ στα σωματεία των τοπικών πρωταθλημάτων θα πρέπει να πραγματοποιείται έλεγχος για τον COVID-19 στους αγώνες.

Ο έλεγχος για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών θα πρέπει να γίνεται ως εξής:

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για όλους) ή με πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση) (για όλους) ή με μοριακό test PCR έως 72 ωρών πριν (για όλους) ή με Rapid test 48 ωρών πριν για ενήλικες αθλούμενους (18 ετών και άνω)

Στους αθλητές έως και 17 ετών, εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (ή μοριακό PCR ή Rapid κ.τ.λ.) παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

Διευκρινίζεται πως η έννοια των 48 ωρών (ή 72) νοείται από την έναρξη του αγώνα.
Π.χ. σε έναρξη αγώνα Σάββατο 16.30 τότε το Rapid test πρέπει να έχει ημέρα ελέγχου το νωρίτερο Πέμπτη και μετά τις 16.30.

Ή π.χ. σε έναρξη αγώνα Κυριακή 16.30 τότε το Rapid test πρέπει να έχει ημέρα ελέγχου το νωρίτερο Παρασκευή και μετά τις 16.30.

Τα παραπάνω παραδίδονται μαζί με τα δελτία και τις κάρτες υγείας στους διαιτητές, οι οποίοι και είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο.

Ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν έχει μία από τις παραπάνω προϋποθέσεις , απαγορεύεται να αγωνίζεται.

Διαιτητές, παρατηρητές και όσοι εισέρχονται στις ζώνες 1 & 2 που αντίστοιχα αφορούν, η 1 τον αγωνιστικό χώρο και τους πάγκους, η 2 τα αποδυτήρια, υποχρεωτικά θα υποδεικνύουν ταυτότητα και: ή πιστοποιητικό εμβολιασμού (για όλους),

Πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό μοριακό τεστ έως 48 ώρες πριν τον αγώνα ή Rapid Test που να έχει γίνει ή την ημέρα του αγώνα ή το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα.

Tα σωματεία είναι λοιπόν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να προσκομίζουν στο Διαιτητή τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας (τα νέα, άσπρου χρώματος) των ποδοσφαιριστών, τα οποία θα συνοδεύονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ από τις ατομικές τους Κάρτες Υγείας εν ισχύ και: ή τα Πιστοποιητικά Εμβολιασμού ή τα Πιστοποιητικά νόσησης σε ισχύ ή τις βεβαιώσεις προληπτικού ελέγχου rapid test 48 ωρών, κ.τ.λ.

Ο έλεγχος διενεργείται από το Διαιτητή, σε κάθε περίπτωση αλλά και σε κάποιες Ενώσεις από τον παρατηρητή.

Τα σωματεία είναι επίσης ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να καταγράψουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στον έλεγχο των αθλητών τους για COVID 19 και σε μία κατάσταση και να την προσκομίσουν (κι αυτή) στον Διαιτητή.

Τα σωματεία δικαιούνται να ζητήσουν αναβολή αγώνα ΜΟΝΟ στην περίπτωση που διαγνωστούν θετικοί στη λοίμωξη covid 19 τουλάχιστον έξι (6) ποδοσφαιριστές, σε έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα.

Προηγούμενα κρούσματα σε αθλητές σε ελέγχους μέσα στην εβδομάδα λόγω συμπτωμάτων ή στενής επαφής με κρούσμα βάζουν την ομάδα μεν σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετρώνται για αναβολή αγώνα.

Ενώ κρούσματα σε προπονητές, λοιπό τεχνικό προσωπικό, ιατρικό, κ.τ.λ., που θεωρούνται προστατευμένες επαφές, αντιμετωπίζονται με απομόνωση χωρίς να επηρεάζουν την ομάδα.

Για θεατές

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες, σε ανοικτές εγκαταστάσεις, ΧΩΡΙΣ ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, με πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας. ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ και ως 5% ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ ΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΩΣ 17 ΕΤΩΝ.

Οι ανήλικοι 13 έως 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών.

Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Πηγή: patragoal.gr

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search