Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022

Τριτωνία: Έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι «πρωταθλητής»… είναι όποιος πέφτει και ξανασηκώνεται!

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 19:20 Γράφτηκε από τον

Τίτλοι τέλους στην Α1 ΕΠΣΗ… έπεσαν για τη φετινή χρονιά στην Τριτωνία, μετά από τέσσερα χρόνια δυναμικής παρουσίας.

Οι διοικούντες με βαριά καρδιά πήραν τη δύσκολη απόφαση να αποσύρουν την ομάδα από το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς τα εμπόδια που συνάντησαν ήταν αδύνατον να ξεπεραστούν.

Είναι λυπηρό για την ομάδα και την τοπική κοινωνία του Αστριτσίου, ωστόσο το Δ.Σ έδωσε την υπόσχεση ότι θα επανέλθει με νέο ισχυρό διοικητικό συμβούλιο και ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν και εκτός γηπέδου.

Η φιλοσοφία ήταν πάντα η ίδια στην Τριτωνία όλα τα χρόνια, αθλητισμός, ποδόσφαιρο, πολιτισμός, κοινωνία. Το κλίμα ήταν άριστο και αυτό φαινόταν από τις δράσεις της ομάδας και εκτός γηπέδων με φαγητό και κρασάκι με τους παίκτες. Αλλά και κοινωνικές δράσεις όπως η μεταφορά φαγητού σε άπορες οικογένειες και άλλες δραστηριότητες.

Το ίδιο επιδιώκουν και το μέλλον, καθώς οι ιθύνοντες του σωματείου με ανακοίνωση ενημέρωσαν για την απόφαση τους και έδωσαν ραντεβού τη νέα χρονιά, στην οποία η ομάδα θα ανασυνταχθεί και θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ.

Η ανακοίνωση της Τριτωνίας:

«Ενημερώνουμε τους συγχωριανούς μας και τους φίλους της ομάδας μας ότι, μετά τα πολλά σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα που προέκυψαν στην λειτουργία της ομάδας και σε συνδυασμό με τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε σαν κοινωνία, τα οποία δεν μας επιτρέπουν δυστυχώς, παρά την αντίθετη θέλησή μας, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ. Δυστυχώς τα προβλήματα ήταν ανυπέρβλητα και οι επιλογές μηδαμινές.

Πολύ δύσκολη απόφαση αλλά πάρθηκε με μόνο γνώμονα την διαφύλαξη της ιστορίας μας αλλά και το καλό της ομάδας μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, που έμειναν και αγωνίστηκαν παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Δηλώνουμε προς όλους ότι η ομάδα μας σταμάτησε προσωρινά και μόνο στον αγωνιστικό τομέα, όλες οι άλλες δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά και επίσης δηλώνουμε από τώρα σε όλους τους τόνους ότι η ΤΡΙΤΩΝΙΑ ΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ θα είναι παρούσα στην νέα αγωνιστική περίοδο με νέο διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ευχόμαστε σε όλους Χαρούμενα Χριστούγεννα και η νέα χρονιά να είναι μια χρονιά αισιοδοξίας και ελπίδας».

Η ιστορική διαδρομή της Τριτωνίας:

Ο σύλλογος του Αστριτσίου δεν είναι η πρώτη φορά που αναστέλλει τη λειτουργία του, καθώς και στο παρελθόν έχει συμβεί το ίδιο και κατάφερε να επανασυσταθεί και μάλιστα να διαγράψει φοβερή πορεία στα τοπικά πρωταθλήματα.

Πριν δέκα χρόνια η Τριτωνία επανασυστάθηκε και λαμβάνει μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ. Η πορεία της όλα αυτά τα χρόνια χαρακτηρίζεται ανοδική έχοντας κατακτήσει έναν τίτλο και έχοντας πετύχει δύο ανόδους.

Πρόκειται για ιστορικό σωματείο, το οποίο ξεκίνησε το 1969 συμμετέχοντας τότε στο τοπικό (την εποχή εκείνη υπήρχε μια κοινή ΕΠΣ, Ηρακλείου, Λασιθίου). Το σωματείο ήταν ενεργό από το 1961 παίζοντας σε αλάνες με άλλα κοντινά χωριά.

Ιστορικές στιγμές αλλά και ολοήμερες εκδρομές για τους αγώνες θυμούνται οι παλιοί στους αγώνες με τη Νίκη Σητείας, την Κριτσά, τον ΑΟΑΝ, τη Νεάπολη, την Αναγέννηση Ιεράπετρας. Εποχές που το ποδόσφαιρο ήταν μόνο ένα παιχνίδι για διασκέδαση. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μικρό χωριό κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα τοπικά δρώμενα.

Η ομάδα αποφάσισε να απέχει από το 2003, χωρίς όμως να έχει διαλυθεί ποτέ! Στην επανεμφάνιση της ξεκίνησε το 2011 από τη Γ΄ΕΠΣΗ. Την επόμενη χρονιά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη Β΄ΕΠΣΗ, όπου αγωνίστηκε τις περιόδους 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016 και 2016-2017. Την τελευταία περίοδο στέφτηκε πρωταθλήτρια και ανέβηκε στην Α2 ΕΠΣΗ!

Την αμέσως επόμενη χρονιά, 2017-2018 πήρε το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια. Μια αξιόλογη διαδρομή για την ομάδα του Αστριτσίου, η οποία παρά τις δύσκολες εποχές κατάφερνε όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να έχει δυναμική παρουσία.

Τη φετινή χρονιά η Τριτωνία δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα ανυπέρβλητα εμπόδια και το Δ.Σ αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ. Το πάλεψε μέχρι την 13η αγωνιστική και έπειτα ανακοινώθηκε η αποχώρηση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search