Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Η τοποθέτηση του Ανθεστίωνα στην καταγγελία της ΑΕ Κατσαμπά!

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 12:53 Γράφτηκε από

Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση-καταγγελία της ΑΕ Κατσαμπά, ο Ανθεστίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, όπως αναφέρει θέλησε να τοποθετηθεί και όχι να απαντήσει.

Όπως τονίζουν οι άνθρωποι της ομάδας του Θραψανού, τους στεναχώρησε η γενίκευση και οι λανθασμένες εντυπώσεις για τον τόπο τους και επισημαίνουν ότι ο ρατσισμός δεν είχε και δεν έχει θέση στο χωριό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η διοίκηση του Α.Ο. Ανθεστίων Θραψανού οφείλει να τοποθετηθεί, και όχι να απαντήσει, στην επίσημη καταγγελία του φίλου σωματείου της ΑΕ Κατσαμπά για ρατσιστική συμπεριφορά στο μεταξύ μας παιχνίδι την Τετάρτη 23/2 για το θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ.

Οι εμπλεκόμενοι (και από τις δύο πλευρές) στις φραστικές αντεγκλήσεις και αψιμαχίες στη διάρκεια του αγώνα, γνωρίζουν το «περιεχόμενο» τους και την πραγματική αλήθεια.
Δεν είναι όμως η μοναδική πτυχή που πρέπει να… φωτίσουμε και αυτό άλλωστε θα μπορούσε να γίνει μόνο αν είμαστε απόλυτα βέβαιοι για το τι πραγματικά ειπώθηκε. Σε κάθε περίπτωση ζητάμε συγγνώμη για ένα ατυχές περιστατικό, διατηρώντας επιφυλάξεις για το ακριβές περιεχόμενο.
Ταυτόχρονα, ζητάμε συγγνώμη σε όσους έγιναν μάρτυρες έντασης, υβριστικών αντεγκλήσεων και προσπάθειών βιαιοπραγίες μετά το τέλος του αγώνα.
Με απόλυτο σεβασμό προς τη διοίκηση της ΑΕ Κατσαμπά, θα αναφερθούμε στην χθεσινή καταγγελία-ανακοίνωση, που ίσως βιαστικά και εν θερμώ γραμμένη, οδήγησε σε τίτλους του τύπου: «ρατσισμός στο Θραψανό». Κατά συνέπεια προκάλεσε μια γενίκευση, λανθασμένες εντυπώσεις για τον τόπο μας και μας στεναχώρησε όλους.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά τη βεβαιότητα μας, ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια πρόθεση από την πλευρά της ΑΕ Κατσαμπά, με την οποία είμαστε σίγουροι ότι οι σχέσεις μας θα παραμείνουν άριστες όπως ήταν πάντα.
Τους καλούμε στο όμορφο χωριό μας, όχι για ποδοσφαιρικό αγώνα αυτή τη φορά. Τους καλούμε να ακολουθούν τους Θραψανιώτες από το πρωί, να δουν με ποιους δουλεύουν στα χωράφια και στα αγγειοπλαστεία τους και στο… σβήσιμο της μέρας, με ποιους τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους στο τραπέζι.
Είναι μέγιστη ευθύνη και υποχρέωση, απέναντι στον τόπο μας, να δώσουμε την πραγματική εικόνα. Οι Θραψανιώτες είναι άνθρωποι της τέχνης αιώνες πίσω (αγγειοπλαστική), είναι άνθρωποι του μόχθου, ανοιχτόκαρδοι και πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο. Ο ρατσισμός δεν είχε και δε θα έχει ποτέ θέση στο χωριό μας.
Για τους ποδοσφαιριστές μας, κανένα ατυχές φραστικό περιστατικό, που επαναλαμβάνουμε κάθε εμπλεκόμενος δίνει τη δική του εικόνα, δε μπορεί να αμαυρώσει το προφίλ τους. Το ποιόν και ο χαρακτήρας τους είναι αδιαπραγμάτευτο και επιτρέψτε μας να γνωρίζουμε καλύτερα. Ένας και ένας, χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη, για αυτό είναι μια αξιοζήλευτη οικογένεια!
Όσο για τον Α.Ο. Ανθεστίων Θραψανού, στη ιστορική του διαδρομή, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Δεν νιώθουμε ότι θα «αξιολογηθούμε» τώρα. Έχουμε δώσει… εξετάσεις και αφήνουμε τους άλλους να μιλούν για μας.
Άλλωστε, δε θα μπορούσαμε να σταθούμε στις εκφράσεις που ακούστηκαν μετά το τέλος αγώνα, που τις θεωρούμε «πάνω στην ένταση» και είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί που τις ξεστόμισαν δεν τις εννοούσαν. Πως θα μπορούσε άλλωστε να τις εννοούν άνθρωποι του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, όταν δεν έχει ακόμη στεγνώσει το μελάνι και τα δάκρυα, από όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και συγκλόνισαν ολόκληρη την Ελλάδα.
Η πόρτα του Α.Ο. Ανθεστίων και του Θραψανού είναι ανοιχτή για τους εμπλεκόμενους σ’ αυτό το ατυχές περιστατικό. Αλήθεια πότε κάτι τέτοιο είναι μονόπλευρο? Έτσι, λοιπόν αμφίδρομη είναι και η προσπάθεια για το «μήνυμα» που θα στείλουμε από το ίδιο τραπέζι.
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ!

Υ.Γ. : «Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ…», Νίκος Καζαντζάκης!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search