Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

O Π. Ροδίτης εξηγεί τους λόγους που δεν θα κατέβει στις εκλογές της ΕΠΣΗ

Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 21:21 Γράφτηκε από

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα κατεβει σαν υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΣΗ την προσεχή Κυριακή εξέφρασε με επιστολή του ο Παύλος Ροδίτης. 

Αναλυτικά αναφέρει: 

«Ο κύριος Τζώρτζογλου είναι στην προεδρία από το 2002 δηλαδή 20 χρόνια. Την πρώτη 4ετία η ΕΠΣΗ λειτούργησε καλά γιατί υπήρχε ο κουμπάρος του ο Γκαγκάτσης.

Κανένα συμβούλιο της ΕΠΣΗ και ποτέ δεν έχει συνεδριάσει με 11 άτομα. Τα άτομα που έχουν περάσει από την ΕΠΣΗ ήταν επιστήμονες και άνθρωποι του ποδοσφαίρου όμως αυτά τα άτομα έχουν φύγει από δίπλα του.

Σε κανένα σημείο του κόσμου και θυμίζω τι έγινε απέναντι από το δωματιάκι στο Αρκαλοχώρι, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Αυτά τα καθεστώτα είναι μόνο στη Βόρεια Κορέα και τα κάνει ο Κιμ. Η ΕΠΣΗ είναι ένας θεσμός που πρέπει να συνεργάζεται. Ο κύριος Τζώρτζογλου από την αλαζονεία του του δεν συνεργάζεται ούτε με τη διαιτησία ούτε την ΕΠΟ ούτε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Πως αυτός ο θεσμός θα πάει μπροστά;.

Όταν ανέλαβε ο κύριος Τζώρτζογλου, υπήρχαν 87 σωματεία και αυτή τη στιγμή τα πρωταθλήματα γίνονται με 62. Εικοσιπέντε έχουν αποχωρήσει και αν συνεχίσει για μία ακόμα τετραετία θα φύγουν άλλα 20.

Βέβαια δεν είναι ο μόνος υπαίτιος γιατί τα σωματεία όταν ψηφίζουν το κάνουν για τα ίδια τα σωματεία. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, ωστόσο όταν δεν είναι προσκείμενοι σε εκείνον δεν τους αφήνει και στην ΕΠΣΗ γίνονται όλα με μυστικοπάθεια.

Ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αντίθετα ασχολείται με τους τέσσερις μεγάλους του ποδοσφαίρου, όπως ήθελε να κάνει και στη συνάντηση στην Ελούντα.  Γιατί το γυναικείο ποδόσφαιρο ανθεί; Γιατί πολύ απλά δεν ανήκει στην ΕΠΣΗ.

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας γίνεται με 11 ποδοσφαιριστές όπως και οι σύμβουλοι της ΕΠΣΗ είναι 11! Όταν σε ένα αγώνα κατέβει μία ομάδα με 6, ο αγώνας δεν γίνεται, με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να είναι και στην ΕΠΣΗ. Τα τελευταία χρόνια η ΕΠΣΗ διοικείται από 5 άτομα! Πως ένας θεσμός θα μπορέσει να λειτουργήσει μόνο με 5 άτομα και θα μπορεί να προσφέρει;».

Είναι τυχερό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που έχει την Περιφέρεια Κρήτης, και τους κυρίους Αρναουτάκη και Συριγωνάκη γιατί διαφορετικά θα ήταν διαλυμένο.

Υπάρχει σύμβουλος της ΕΠΣΗ ο οποίος ασχολείται με τις ακαδημίες και ο οποίος είναι σκάουτερ σε δύο ομάδες. Οι σύμβουλοι του όλα αυτά τα χρόνια, ασχολούνται με τα παρατηρηλήκια και γι αυτό μένουν ακόμα δίπλα του. Πριν βγει ο κύριος Τζώρτζογλου, οι Μικτές ομάδες είχαν κατακτήσει Κύπελλο, είχαν βρεθεί σε δύο τελικούς και τρεις φορές στην τετράδα.

Τόσα χρόνια και μετά από την ανάδειξη του τοπικού δεν υπήρχε αυτή η ανάπτυξη ακαδημιών ποια είναι η πορεία της ΕΠΣΗ; Πριν από τρία χρονιά πήρε την 3η θέση στο Κύπελλο «Μάχης Κρήτης» και πανηγύριζαν με το κύπελλο. 

Στη συνέχεια μίλησε και για το γεγονός πως απέσυρε την υποψηφιότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ προσπαθώ 20 χρόνια και κατεβαίνω ανεξάρτητος και με 32 και 33 ψήφους, από τα 82 σωματεία και δεν μπορούσα να πάω σύμβουλος. Τώρα πρέπει να σωματεία να ψηφίσουν νέους ανθρώπους, εγώ αποσύρθηκα για το λόγο ότι αν κατέβαινα για υποψήφιος πρόεδρος θα του έδινα τη χαρά για να προχωρήσει. Με τον τρόπο αυτό αφήνω τα σωματεία να σκεφτούν και να ψηφίσουν νέους ανθρώπους, άλλες ιδέες και νέο όραμα.

Όπως στις ομάδες χρειάζεται μία ανανέωση, έτσι χρειάζεται και η ΕΠΣΗ! Δεν μπορείς να είσαι 20χρόνια να έχεις μαλώσει με όλους τους θεσμούς και να θες να πηγαίνει η Ένωση καλά.

Και το πιο σπουδαίο είναι ότι ο κύριος αυτός έφερε την πολιτική στο ποδόσφαιρο! Χρησιμοποίησε το ποδόσφαιρο για να βγει βουλευτής και όταν έχασε ξαναγύρισε στο ποδόσφαιρο!

Από το ποδόσφαιρο πρέπει να λείπει η πολιτική και οι πολιτικοί, είναι από μόνο του ένα κώμα και οφείλουμε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, δεν μας ενδιαφέρει ποιος κυβερνά».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search