Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021

Οι προτάσεις του Π.Ροδίτη για την επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 18:56 Γράφτηκε από τον

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο μονοπάτι.

 

Οι παράγοντες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση απόρροια των συνεπειών της πανδημίας και οι ποδοσφαιριστές είναι ουσιαστικά αλλά και τυπικά στον αέρα.

Η κατάσταση αυτή πληγώνει και τα τοπικά πρωταθλήματα του Ηρακλείου και για το λόγο αυτό ο γνωστός παράγοντας Παύλος Ροδίτης επικοινώνησε με το prismasport.gr για να κάνει γνώστες τις προτάσεις του προκειμένου να συνεισφέρει στην έξοδο από την κρίση.

Αναλυτικά οι προτάσεις του Παύλου Ροδίτη στο prismasport.gr

Αρχικά Αυτό το πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να ξεκινήσει ξανά. Νομίζω ότι αυτό δεν αποτελεί το τέλος του κόσμου και την ταφόπλακα των τοπικών πρωταθλημάτων. Προέχει η υγεία και από την στιγμή που δεν μπορεί να διασφαλιστεί από την πολιτεία σε απόλυτο βαθμό η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η οριστική διακοπή  

Κατά δεύτερον οι ποδοσφαιριστές στα τοπικά πρωταθλήματα παίρνουν κάποια οδοιπορικά έχοντας κάνει μια συμφωνία στην αρχή της σεζόν. Τα σωματεία όμως έχουν μηδενικά έσοδα και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολή την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Αρκετοί παράγοντες είτε λόγο της ζημιάς που έχουν υποστεί δεν θα μπορούν να είναι απόλυτα συνεπείς , είτε αν τα καταφέρουν την φετινή αγωνιστική περίοδο να μην μπορούν την επόμενη και έτσι να τους σπρώξεις εκτός ποδοσφαίρου.

Τρίτον πρέπει να καταργηθεί ο νόμος της υποχρεωτικής συμμετοχής των δύο μικρών στους αγώνες . Αλίμονο αν χρειάζεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αυτό το νόμο για να στηρίξουν οι ομάδες τους μικρούς αθλητές. Με το νόμο αυτό οι νεαροί αθλητές μαθαίνουν πρώτα να αγαπούν τα χρήματα και έπειτα το άθλημα. Με την κατάργηση αυτού του νόμου οι ομάδες θα γλιτώσουν ένα εξαιρετικά σεβαστό ποσό.

Τέταρτον να λήξει άμεσα το πρωτάθλημα και να ανοίξει άμεσα η μεταγραφική περίοδο για την νέα αγωνιστική περίοδο της οποίας η μεταγραφική περίοδο να λήγει 31-1-2022. Καθώς οι ομάδες μπορούν να διορθώσουν τυχόν λάθη και οι ποδοσφαιριστές να έχουν την επιλογή να αλλάξουν ομάδα , καθώς ούτε και οι ομάδες αλλά ούτε και οι ποδοσφαιριστές αναμένεται να είναι ίδιες μετά από εννέα και πλέον μήνες αποχής .

Επιπλέον το κόστος της διαιτησίας   για την επόμενη αγωνιστική περίοδο να μειωθεί στο μισό ενώ οι παρατηρητές  να μην αμείβονται προκειμένου και αυτοί με την σειρά τους να συνεισφέρουν στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Τέλος η διαιτησία να επιστρέψει στο σπίτι της και να μην είναι κάτω από την ομπρέλα της τοπικής ένωσης .

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Search

Prisma Sport