Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν αναμονή για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 18:41 Γράφτηκε από την
Σύντομα οι ερασιτεχνικές ομάδες θα μάθουν τα μέτρα προστασίας κατά του COVID19. Σύντομα οι ερασιτεχνικές ομάδες θα μάθουν τα μέτρα προστασίας κατά του COVID19.

Το Δ.Σ της ΕΠΣΗ με ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι σύντομα στη σελίδα της Γ.Γ.Α θα αναρτηθούν τα πρωτόκολλα υγείας που θα ισχύουν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η Ένωση με επιστολή προς τη Γ.Γ.Α ζήτησε πληροφορίες και η απάντηση που έλαβε από την υγειονομική επιτροπή ήταν άμεση. 

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αργήσουν να εγκριθούν, προκειμένου οι ερασιτεχνικές ομάδες να γνωρίζουν τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουν στις προπονήσεις και στους αγώνες κατά του COVID19.

Αναλυτικά η ανακοίνωση.

«Μετά από ενέργειες που ανέλαβε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης, εστάλη προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον κ. Γιώργο Μαυρωτά επιστολή από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, σχετικά με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αγώνων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. Η επιστολή προς την ΓΓΑ ήταν η εξής:

«Αξιότιμε κύριε Μαυρωτά

Όπως πιθανόν έχετε ενημερωθεί, δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία που θα αγωνιστούν την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο (2020-2021) στην Γ’ Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα έχουν ξεκινήσει την αγωνιστική τους προετοιμασία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχουν προγραμματιστεί φιλικές αναμετρήσεις μεταξύ σωματείων.

Ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου θα θέλαμε να σας απευθύνουμε ερώτημα σχετικά με το ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο ισχύει στους αγώνες των ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς μέχρι στιγμής έχει κοινοποιηθεί πρωτόκολλο μόνο για αγώνες επαγγελματικών ομάδων Super League. Επίσης, σας απευθύνουμε ερώτημα για το αν ισχύει στους αγώνες των ερασιτεχνικών σωματείων υποχρεωτικά η διενέργεια εξετάσεων και ειδικώς του μοριακού τεστ (real time RT-PCR) για τον COVID-19»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Γ.Γ.Α.

Η απάντηση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. ήταν άμεση, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με την ΕΠΟ για τα πρωτόκολλα διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων ποδοσφαίρου, αναμένοντας την έγκρισή τους ενώ θα αναρτηθούν στον σχετικό ιστότοπο που λειτουργεί:

«Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή είναι σε επικοινωνία με την ΕΠΟ και αναμένουμε την αποστολή πρωτοκόλλων διεξαγωγής προπονήσεων και αγώνων ποδοσφαίρου, για τις κατηγορίες και ηλικίες στις οποίες δεν ακολουθούνται τα αντίστοιχα πρωτόκολλα της Super League 1.

Τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα θα τεθούν υπόψιν της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α προκειμένου να εγκριθούν και αναρτηθούν στον ιστότοπο :

https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Με εκτίμηση,

Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α»

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κατερίνα Σγουρού

Τελευταία άρθρα από τον/την Κατερίνα Σγουρού