Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΣΗ: Μετά το δεκαπενταύγουστο οι προκηρύξεις, οι σκέψεις για άνοδο και υποβιβασμό

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 18:11 Γράφτηκε από την
ΕΠΣΗ ΕΠΣΗ

Της Κατερίνας Σγουρού

Το πιο δύσκολο καλοκαίρι διανύει η ΕΠΣΗ, η οποία δίνει μεγάλο αγώνα για να συγκροτήσει τις κατηγορίες και να διοργανώσει και φέτος ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Το γεγονός ότι δόθηκε παράταση για τις δηλώσεις της Α1 ΕΠΣΗ μέχρι τις 14 Αυγούστου (είχαν δηλώσει μόνο πέντε ομάδες) καταδεικνύει τα εμπόδια που καλείται να υπερπηδήσει η επιτροπή πρωταθλήματος και ο πρόεδρος, Θεόφιλος Ασλάνης (διαβάστε εδώ).

Όπως είναι απόλυτα κατανοητό προκηρύξεις είναι αδύνατον να συνταχτούν και να δημοσιοποιηθούν αν δεν κλείσουν οριστικά οι δηλώσεις συμμετοχής. Η εικόνα του αριθμού των ομάδων σε κάθε κατηγορία θα κρίνει και τον τρόπο της διοργάνωση των φετινών πρωταθλημάτων.

Κατά συνέπεια σύμφωνα με πληροφορίες του Prismasport.gr η επιτροπή πρωταθλήματος θα ανακοινώσει τις προκηρύξεις μετά τον δεκαπενταύγουστο με την ελπίδα να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Η ΕΠΣΗ διατηρεί το δικαίωμα λόγω των ειδικών συνθηκών τη φετινή χρονιά και σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η πολιτεία να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και να κάνει και αλλαγές εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η αναγκαιότητα για έναν όμιλο με 16 ομάδες στην Α1 ΕΠΣΗ οδηγεί την Ένωση να ρωτήσει ομάδες μέχρι και την 7η ή 8η θέση αν επιθυμούν να ανέβουν κατηγορία. Ανάγκη που προέκυψε μετά την απόφαση του Ζαρού να αγωνιστεί στη Β΄ΕΠΣΗ, τις αρνητικές απαντήσεις των Ασιτών και του Ασημίου και την απόφαση του Δία να παραμείνει στην Α2 ΕΠΣΗ παρόλο που είχε κερδίσει την άνοδο.

Η επόμενη ομάδα όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει είναι ο Πήγασος, ο οποίος εμφανίζεται θετικός και ίσως δώσει λύση στο πρόβλημα (διαβάστε εδώ).

Ωστόσο στην ΕΠΣΗ προβληματίζονται καθώς το Μεταξοχώρι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, Ανδρέα Χαιρέτη θα δηλώσει συμμετοχή αλλά δεν θα κατέβει να αγωνιστεί.

Επίσης υπάρχει και για άλλη μια ομάδα ερωτηματικό αν τελικά θα λάβει μέρος στους αγώνες, γεγονός που θα κρίνει και τους υποβιβασμούς. Δηλαδή αν υπάρχουν δύο ομάδες, οι οποίες είναι από την αρχή καταδικασμένες η ΕΠΣΗ σύμφωνα με πληροφορίες του Prismasport.gr προκειμένου να μην διεξαχθεί ένα αδιάφορο πρωτάθλημα θα προβλέψει τέσσερις υποβιβασμούς. Το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες των μελών Ένωσης.

Όσον αφορά την Α2 ΕΠΣΗ η αυριανή, Δευτέρα 10/7 συνάντηση των σωματείων με την Ένωση θα κρίνει πολλά. Θα γίνουν γνωστές οι προθέσεις των ομάδων με το μόνο σίγουρο μέχρι τώρα να είναι ότι την άνοδο θα κερδίσουν οι δύο πρώτοι από τους δύο ομίλους. Όπως σας είχαμε ενημερώσει η ΕΠΣΗ σχεδιάζει ένα πρωτάθλημα σε δύο φάσεις (διαβάστε εδώ).

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Search

Prisma Sport