Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Γ. Χατζησεβαστός: «Υπάρχει πολύ ταλέντο στο Ηράκλειο αλλά...» (Video)

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 11:10 Γράφτηκε από τον
Γ. Χατζησεβαστός Γ. Χατζησεβαστός

Την δική του άποψη στο γιατί χάνονται τόσα πολλά νεαρά ταλέντα εξέφρασε ο προπονητής της Μικτής Νέων της ΕΠΣΗ, Γιάννης Χατζησεβαστός στην εκπομπή Prismasport Live Action.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως υπάρχει πολύ ταλέντο στο Ηράκλειο, γεγονός που αποδεικνύεται από τους δύο σερί τελικούς της Μικτής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ωστόσο δήλωσε πως κάπου από κει και μετά οι ποδοσφαιριστές χάνονται και συγκεκριμένα από την μετάβαση τους από τμήματα υποδομής σε επαγγελματικές ομάδες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Εγώ είμαι τρία χρόνια σαν προπονητής των Μικτών. Στις δύο πρώτες χρονιές φτάσαμε με το Ηράκλειο στον τελικό της Ελλάδος, άσχετα οτί δεν τον κατακτήσαμε για διαφόρους λόγους. Φέτος λόγω του ιού το πρωτάθλημα σταμάτησε και βγήκαμε πρώτοι στην Κρήτη.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πολύ ταλέντο στο Ηράκλειο...

Κάπου λοιπόν στη μετάβαση του ποδοσφαιριστή, ένα νέο παιδί για να γίνει επαγγελματίας ή να προχωρήσει, κάπου εκεί χάνεται ο ποδοσφαιριστής. Για μένα θεωρώ ότι το κομμάτι των ακαδημιών και το κομμάτι των Κ, τα παιδιά δηλαδή που φεύγουν από μία ομάδα Κ19 για να πάνε σε μία επαγγελματική ομάδα, ΟΦΗ, Εργοτέλη, οποιαδήποτε, τα παιδιά αυτά δεν είναι έτοιμα.

Δεν έχουν παραστάσεις από ομάδες, παρά μόνο στο πρωτάθλημα Κ19 το οποίο παίζουν με τους ίδιους ηλικιακά παίκτες, χωρίς στόχους, χωρίς την πίεση των αποδυτηρίων, χωρίς μεγάλους ηλικιακά, συμπαίκτες και αντιπάλους, σε αντίθεση αν έπαιζαν σε κάποιο τοπικό ή Γ' Εθνική.

Αλλά το βασικό είναι η πίεση που νιώθεις μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό λοιπόν το παιδί που παίζει στην Κ19 δεν είναι έτοιμο να μπει και να αντεπεξέλθει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 44:00:

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Search

Prisma Sport