Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Παρέμβαση Κώστα Μαυράκη για την σωτηρία του Εθνικού

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 19:20 Γράφτηκε από τον
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ

Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει υπηρετήσει για 12 χρόνια τον Εθνικό από το πόστο του Γενικού αρχηγού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία είναι ο Κώστας Μαυράκης. 

Τα τελευταία 6-7 χρόνια απέχει από την Διοίκηση της ομάδας αλλά δεν έχει πάψει να παρακολουθεί και να ενδιαφέρεται για το ιστορικό σωματείο. 

Έτσι θέλησε να παρέμβει με προσωπική του δήλωση στο prismasport.gr προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να μην φτάσει η ομάδα της Αγίας Τριάδας στο σημείο να ανδρανοποιηθεί.

Ο κ. Μαυράκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του συλλόγου είναι το γηπεδικό και θα πρέπει σε αυτό να δώσει μία λύση η πολιτεία καθώς πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει ένα Δ.Σ. στην ομάδα και να συμφωνήσουν όλοι για το κοινό καλό του Εθνικού έτσι ώστε να σταματήσει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο σκοπός είναι να βρεθεί μία λύση για την ομάδα. Μιλάμε για ένα σωματείο 88 χρόνων (Ο Εθνικός ιδρύθηκε το 1932). Πρέπει να μαζευτούμε οι άνθρωποι που έχουμε συμβάλει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, όπως ο κ. Ζερβός και η οικογένεια Λύτινα, να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα έτσι ώστε να υπάρξει βελτίωση και όχι να πηγαίνει κάθε χρόνο η ομάδα από το κακό στο χειρότερο. Αν βέβαια κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους έχει κουραστεί δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε κανείς να τον υποχρεώσει να ασχοληθεί με την ομάδα.

Επίσης υπάρχουν και πολλά παιδιά από την γειτονιά της Αγίας Τριάδας που παίζουν σε άλλες ομάδες και σίγουρα θα μπορούσαν να στελεχώσουν την ομάδα.

Μέσα στα προβλήματα όπου πρέπει να βρεθεί λύση για τον Εθνικό είναι το γηπεδικό, όπου κάθε χρόνο χρειάζεται ένα αρκετά σεβαστό ποσό για να πληρώνει η ομάδα η ομάδα ως ενοίκιο, μιας και δεν έχει δικό της γήπεδο. Χρήματα που στις μέρες μας είναι αρκετά δύσκολο να συγκεντρωθούν και που κάθε σεζόν στερούνται οι άνθρωποι του σωματείου με αίμα, από τις οικογένειες και τα σπίτια τους.

Σε αυτό το κομμάτι πιστεύω ότι πρέπει να επέμβει κάπως η πολιτεία με στόχο να βρει μία λύση και να βοηθήσει όλα τα σωματεία που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα. Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια είναι πολλές οι ομάδες της πόλης του Ηρακλείου, οι οποίες διέλυσαν και ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν ήταν η έλλειψη δικού τους γηπέδου.

Οι ομάδες που έχουν δικός του γήπεδο κουτσό-παλεύουν και καταφέρνουν να επιβιώσουν σε αντίθεση με τις «άστεγες». Τα έξοδα ενός σωματείου είναι πολλά και υπάρχουν άνθρωποι που όπως ανέφερα παραπάνω στερούνται από τις οικογένειες τους για να εξασφαλίσουν αθλητικό εξοπλισμό στον σύλλογο αλλά και το να πληρώνουν σε κάθε ματς γιατρό και διαιτητές.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να αδρανοποιηθεί ο Εθνικός και θα χαρώ πάρα πολύ εάν γίνει ένα Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ όλων των ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση για την ομάδα. Βεβαίως και αν μου το επιτρέψουν οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις θα δηλώσω και εγώ ο ίδιος παρόν, εξάλλου δεν αρνήθηκα ποτέ κάτι παρόμοιο.

Αυτό που επίσης επιθυμώ είναι να ακουστεί μία φωνή από τις ομάδες που φυτοζωούν. Είναι ωραίο να μιλάμε για τις ευκατάστατες ομάδες που κάνουν ηχηρές μεταγραφές, αλλά αν κάποια στιγμή αφανιστούν οι ομάδες που φυτοζωούν, λόγω του ότι είναι αλυσίδα θα καταλήξουν όλες οι ομάδες στο ίδιο στάδιο. Πρέπει να βρεθούν λοιπόν άμεσες λύσεις. Αν οι άνθρωποι της ομάδας δεν θέλουν την ύπαρξη του Εθνικού ας μην το κουράζουμε αλλά αν ενδιαφέρονται έστω και λίγο πρέπει να ευαισθητοποιηθούν για το καλό του σωματείου και αν υπάρξει προσπάθεια δεν θα πρέπει να μείνει στα λόγια».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport