Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Ασίτες: «Δεν είμαστε σωματείο «σφραγίδα», διαθέτουμε την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση»

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 17:30 Γράφτηκε από την
Ασίτες Ασίτες

Το ιστορικό σωματείο των Ασιτών με ανακοίνωση του γνωστοποίησε ότι διαθέτει Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α, ότι έχει εισέλθει στην πλατφόρμα και ακολουθώντας τις οδηγίες πραγματοποίησε την προεγγραφή για την κρατική επιχηρήγηση.

Το Δ.Σ της ομάδας όπως είναι γνωστό πριν λίγες ημέρες είχε παραιτηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαιτήσεις της πολιτείας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση οι Ασίτες κουβαλούν μεγάλη ιστορία, καταγράφοντας επιτυχίες, αξιοποιώντας τα νέα ταλέντα της περιοχής και δεν είναι σωματείο «σφραγίδα».

Επίσης επισημαίνουν ότι συμφωνούν να μπει μια τάξη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά σε βάθος χρόνου και όχι εν μια νυχτί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα απόλυτα διακριτικά, τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την απόφασή μας να παραιτηθεί σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας. Η είδηση της απόφασης μας αυτής έχει γίνει ευρέως γνωστή σε όλο το πανελλήνιο. Ομολογούμε ότι η εξέλιξη αυτή μας έχει αφήσει έκπληκτους και παράλληλα μας χαροποιεί το γεγονός ότι είδαμε να ασχολούνται κάποιοι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που ούτε καν ήξεραν ότι υπήρχε.
Εάν πραγματικά ήξεραν οι κύριοι αυτοί την έννοια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και το τι πρεσβεύει δεν θα μιλούσαν για την ομάδα μας με χαρακτηρισμούς του τύπου "σωματείο σφραγίδα" ή ότι χτίσαμε καριέρα με σωματεία σφραγίδες και ότι έχουμε συμφέροντα αφού δεν αποδεχόμαστε το μητρώο αθλητικών σωματείων.
Λοιπόν κύριοι, για εσάς τους αμαθείς που δεν γνωρίζετε ποια είναι και τι πρεσβεύει η ΑΕ Ασιτών σας δηλώνουμε τα εξής:
Η Αθλητική Ένωση Ασιτών έχει ιστορία 30 χρόνων και δημιουργήθηκε από την ένωση των χωριών Άνω και Κάτω Ασίτες με πληθυσμό περίπου 2.000 κατοίκων.
Οι Ασίτες λοιπόν έχουν μία ομάδα όπου όλοι οι Ασιτιανοί είναι υπερήφανοι για αυτή και πάντα δίνουν το παρών για να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών μας.
Διαθέτει ένα γήπεδο στολίδι το οποίο θα ζήλευαν ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας και η τωρινή διοίκηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για τη συντήρηση και ανακατασκευή του τα τελευταία τρία χρόνια.
Έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Διαθέτει ακαδημία που στηρίζεται σε παιδιά των Ασιτών. Καθώς επίσης ανδρική ομάδα με το 90% των παικτών να αποτελείται από παιδιά του χωριού και το υπόλοιπο 10% από παιδιά της ευρύτερης περιοχής και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό.
Το οικογενειακό κλίμα και ο σεβασμός που εκτρέφει ο ένας για τον άλλον είναι άξιο λόγου.
Αυτό το κλίμα θα το ζήλευαν Ακόμη και σύλλογοι μεγαλύτερων κατηγοριών.
Για μας το μεγαλύτερο κέρδος από την ενασχόλησή μας με το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κύριοι είναι η ηθική ικανοποίηση που παίρνουμε κάνοντας κάτι για την τοπική κοινωνία χωρίς αντάλλαγμα.
Το μεγαλύτερο κέρδος μας είναι η ικανοποίηση που παίρνουμε όταν βλέπουμε τα δικά μας παιδιά να αγωνίζονται, να παθιάζονται και να ιδρώνουν για να πετύχουν το στόχο τους, να γευτούν τη χαρά της νίκης.
Τα τελευταία 15 χρόνια το σωματείο μας όπως και κανένα ερασιτεχνικό σωματείο πανελλαδικά δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση από την Γ.Γ.Α. και αν δεν υπήρχε η αγάπη και το μεράκι κάποιων ανθρώπων να δώσουν κάποια ελάχιστα χρήματα από το υστέρημά τους για να στηρίξουν την ομάδα μας δεν θα υπήρχε καν ομάδα.
Αντί λοιπόν η πολιτεία 15 χρόνια τώρα είτε μπλε, είτε πράσινη, είτε ροζ να σταθεί δίπλα στα ερασιτεχνικά μας σωματεία, έρχεται και μας ζητάει με τρόπο αυταρχικό και απειλητικό να γίνουμε από σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σε ανώνυμες εταιρείες μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
Καλό το νοικοκύρεμα κύριοι και η εξυγίανση αλλά με τον τρόπο που πάτε να τη επιβάλλετε διαφωνούμε.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων σας πληροφορούμε ότι το σωματείο μας είναι από τα πρώτα σωματεία που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. και από τα πρώτα σωματεία που έχουν κάνει προεγγραφή στην πλατφόρμα για το μητρώο αθλητικών σωματείων.
Οι αλλαγές που επιθυμείτε να κάνετε πρέπει να γίνουν σε βάθος χρόνου και όχι εν μία νυχτί.
Όπως έχετε απαιτήσεις έχετε και υποχρεώσεις απέναντι στα ερασιτεχνικά σωματεία.
Τηρήστε λοιπόν τις υποχρεώσεις σας πρώτα και μετά μπορείτε να έχετε και απαιτήσεις.

Μετά τιμής
Δ.Σ. Ασιτών».

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search