Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Κρητικός: «Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου αγνόησε τις προτάσεις μας και ενέκρινε τον κανονισμό που «σκοτώνει» τα σωματεία»

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 17:01 Γράφτηκε από την
Ο Γιάννης Κρητικός. Ο Γιάννης Κρητικός.

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των ομάδων του Δήμου Χερσονήσου μετά την είδηση ότι η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών γηπέδων με τις γνωστές απαιτήσεις, ενοίκιο στις ομάδες, στις Ακαδημίες και ποσοστά από τις χορηγίες και τα εισιτήρια!

Σε μια εποχή που τα σωματεία δυσκολεύονται έως αδυνατούν να βρουν χορηγίες και οι θεατές δεν επιτρέπονται στα γήπεδα λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Την είδηση έκανε γνωστή ο παράγοντας του ΠΑΝΟΜ, Γιάννης Κρητικός, ο οποίος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι αγνοήθηκαν οι προτάσεις και οι λύσεις των σωματείων που είχαν αποφασιστεί ομόφωνα.

Η απόφαση αυτή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «βομβαρδίζει» τα ερασιτεχνικά σωματεία σε μια περίοδο που όλα έχουν παγώσει στον οικονομικό τομέα. Εξελίξεις αναμένονται μετά και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, το οποίο θα πάρει και την τελική απόφαση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Κρητικού:

«Χθες εγκρίθηκε από την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου ο κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών γηπέδων χωρίς ούτε μία διαφοροποίηση. Είχα τοποθετηθεί για το θέμα όταν ήταν σε 《διαβούλευση 》και μάλιστα υπήρξε ομόφωνη απόφαση των ομάδων του Δήμου μας με προτάσεις και λύσεις που δεν σκότωναν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Είμαι σίγουρος ότι όσοι ψήφισαν θετικά ούτε παράγοντες έχουν διατελέσει ούτε ποτέ έχουν βάλει το χέρι στη τσέπη για να γνωρίζουν τη δυσκολία λειτουργίας ενός ερασιτεχνικού σωματείου.

Ο ΚΑΘΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Μιλάμε για ομάδες ΜΗ κερδοσκοπικού χαρακτήρα και για ανθρώπους που ξοδεύουν χρόνο από τις οικογένειές τους για να είναι σε ζωή η ιστορία ενός αθλητικού σωματείου βοηθώντας τη νεολαία μέσω του αθλητισμού να ξεφεύγει από επικίνδυνα μονοπάτια της σύγχρονης εποχής. Πόσες φορές πρέπει να φωνάξω ότι ο Δήμος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΣ να παρέχει πρότυπες σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι δημότες πληρώνουν γι αυτό και οι εκάστοτε διοίκηση πληρώνεται για να συμβάλουν όπως έχουν υποχρέωση σε λύσεις όχι εισπρακτικών αλλά κοινωνικών παροχών.

Η απόφαση αυτή που έρχεται και βομβαρδίζει τα ερασιτεχνικά σωματεία και μάλιστα σε εποχές που όλα έχουν παγώσει οικονομικά. Εγώ προσπαθώ να το φωνάξω πριν είναι πολύ αργά. Αν όχι πείτε στους δημότες ότι εμείς θέλουμε ενοίκιο για κάθε παιδί που αθλείται συλλογικά και είναι μέλος των ακαδημιών, ότι θέλετε ποσοστό από τον ζητιάνο παράγοντα που τρέχει για μία ταμπέλα που θα βάλει στο γήπεδο, ότι θέλετε ποσοστό από το 5ευρω εισιτήριο.

Μάλιστα προβλέπεται ότι αν κάποια πράγματα δεν τηρηθούν από μόνη της η κοινωφελής θα μπορεί να αποβάλει το σωματείο. Πείτε επίσης ότι εδώ και κάποια χρόνια δεν δίνεται το βοήθημα όπως έχει προβλέψει ο νόμος για να διευκολύνει τη λειτουργία πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω σε κάποιους παράγοντες ότι βρεθήκαμε όλοι μαζί και αποφασίσαμε όλοι μαζί.

Αν η διαβούλευση όλο αυτό τον καιρό είχε σκοπό να δώσει χρόνο έτσι ώστε να εξαγοραστούν κάποιες συνειδήσεις με αντάλλαγμα την καλυτέρευση των εγκαταστάσεων τους θα τους καταγράψει η ιστορία. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι μαζί ξεκινήσαμε και μαζί θα τελειώσουμε κάτι που αφορά το μέλλον του αθλητισμού και της νεολαίας μας. Για την ιστορία θετικά ψήφισαν οι εξής . Μηλάκης Γιάννης, Τραβαγιάκης Μανόλης,Ματθαιάκης Μανόλης Παγουράκης Γεώργιος, Κουτσαντωνάκη Αμαλία, Μαραγκάκη Νίκη».

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κατερίνα Σγουρού

Τελευταία άρθρα από τον/την Κατερίνα Σγουρού