Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Αντώνης Παπαδάκης: «Ο πρωταθλητισμός είναι μονόδρομος για τη Δαμάστα»

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 11:10 Γράφτηκε από τον
Ο πρόεδρος της Δαμάστας, Αντώνης Παπαδάκης. Ο πρόεδρος της Δαμάστας, Αντώνης Παπαδάκης.

Ο Αντώνης Παπαδάκης δεν συνηθίζει να μιλάει στα Μ.Μ.Ε και μέσα από τη δουλειά του και τη μέγιστη προσφορά του δίνει τις απαντήσεις του για την αγαπημένη ομάδα του τόπου του και της καρδιάς του, τη Δαμάστα, αλλά και για το τοπικό ποδόσφαιρο.

Το Prismasport.gr ωστόσο κατάφερε να αποσπάσει συνέντευξη από την ηγέτη των πρωταθλητών στην Α1 ΕΠΣΗ, ο οποίος με την παρουσία του στο τοπικό ποδόσφαιρο άλλαξε άρδην τη φιλοσοφία πολλών παραγόντων.

Ο πρόεδρος της Δαμάστας μίλησε στο Prismasport.gr, για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία, για τα επόμενα δύσκολα χρόνια, για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης, για την ενασχόληση του με το τοπικό ποδόσφαιρο, για το μυστικό της επιτυχίας στην ομάδα του Μαλεβιζίου και για τους στόχους στη Γ΄Εθνική και όχι μόνο.

-Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο μετά την πανδημία;

«Το ποδόσφαιρο μετά την πανδημία δεν θα είναι καθόλου το ίδιο. Τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια στο ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Η επανέναρξη θα μας θυμίζει μετά το τέλος του πρώτου και δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη σε όλο και τον αθλητικό κόσμο και μη, καθώς η προσπάθεια επιβίωσης είναι το κυρίαρχο μέλημα της κοινωνίας. Τα οικονομικά μπάτζετ θα είναι πολύ χαμηλότερα. Με την ενασχόληση μου όλα τα χρόνια με το τοπικό ποδόσφαιρο η μεγαλύτερη αμοιβή μου είναι οι φιλίες, οι σχέσεις με τους παράγοντες των σωματείων. Σε συζητήσεις που είχαμε με πολλούς από αυτούς στο πρόσωπο τους είναι έκδηλη η αγωνία για την επόμενη ημέρα. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι το οικονομικό πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο Ηράκλειο και στην Ελλάδα θα υποστεί μια μεγάλη ύφεση».

-Ποιες λύσεις προτείνετε για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση;

«Τις επόμενες μέρες μετά την πανδημία το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός για να συνεχίσει να υπάρχει θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να δώσουμε βαρύτητα σε τέσσερις άξονες. Τον εθελοντισμό, την ανιδιοτέλεια, την προσφορά και την αγάπη».

-Ποιο θεωρείτε ότι ήταν το μυστικό της επιτυχίας της Δαμάστας στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ;

«Πριν από τέσσερα χρόνια ανέλαβα την προεδρία της Δαμάστας. Ένα σωματείο, το οποίο μετά από 44 χρόνια συμμετοχής στα τοπικά δρώμενα δεν ήταν στο προσκήνιο. Δεν κατέγραψε μεγάλες επιτυχίες και δεν ήταν ομάδα πρότυπο για τα άλλα σωματεία. Με εξαίρεση την περίοδο 1983-1984 που είχαμε πετύχει την άνοδο μέσω της δεύτερης θέσης από τη Γ΄ΕΠΣΗ στη Β΄ΕΠΣΗ. Στην επιτυχία αυτή είχα βάλει και εγώ ένα λιθαράκι ως ποδοσφαιριστής. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ήξερα ότι το μυστικό της επιτυχίας είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο είναι η συνεχής προσπάθεια μέσα και έξω από το γήπεδο. Ο σεβασμός πρώτα προς εμάς και μετά προς τους άλλους, η αξιοπιστία και ένα οικογενειακό, υγιές περιβάλλον στην ομάδα. Η Δαμάστα έχοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία που προανέφερα θεωρούσα ότι οι επιτυχίες και τα πρωταθλήματα δεν θα αργήσουν να έρθουν».

-Ποιοι είναι οι στόχοι της Δαμάστας τα επόμενα χρόνια;

«Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν η Δαμάστα άλλαξε σε πολλά σημεία και κατά γενική ομολογία άλλαξε τον τρόπο σκέψης σε πολλά σωματεία στο τοπικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στις Εθνικές κατηγορίες. Η φιλοσοφία του ευ αγωνίζεσθε από τον πρώτο χρόνο ήταν η ταμπέλα και η παρακαταθήκη της ομάδας μας. Επίσης έχω πει ξανά ότι όσο είναι ο Αντώνης Παπαδάκης στο τιμόνι της Δαμάστας ο πρωταθλητισμός είναι μονόδρομος. Αυτή είναι η γλυκιά κατάρα όσο υπηρετώ την ομάδα του τόπου μου και της καρδιάς μου».

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)