Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Επίσημο: Πρωταθλήτρια Α1 ΕΠΣΗ η Δαμάστα!

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 23:38 Γράφτηκε από τον

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε απόψε την οριστική διακοπή της Γ’ Εθνικής και των τοπικών ερασιτεχνικών κατηγοριών, αναφέροντας ότι επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων, με την Δαμάστα να στέφεται και επίσημα πρωταθλήτρια.

Αναλυτικα η ενημέρωση του ΑΟ Δαμάστας:

Η Δαμάστα είναι από απόψε και επίσημα πρωταθλήτρια στην Α1 Κατηγορία ΕΠΣ Ηρακλείου και προβιβάζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Μπορεί η επίσημη ανακήρυξη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος να μας χαροποιεί αλλά δεν παύει η διακοπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να είναι μια δύσκολη και στενάχωρη απόφαση, αλλά παράλληλα αναγκαία για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ευχόμαστε όλοι να συνεχίσουμε να είμαστε υγιείς και ασφαλείς και σύντομα να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί στους αγωνιστικούς χώρους.

Η επίσημη απόφαση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

«Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)