Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΑΟΤυμπακίου: Και οι μεγάλες ομάδες υποβιβάζονται, μετά από 33 χρόνια στην Α2 ΕΠΣΗ!

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 21:19 Γράφτηκε από την

Της Κατερίνας Σγουρού

«Και οι μεγάλες ομάδες υποβιβάζονται…»

Δανείζομαι τον τίτλο από το αφιέρωμα του «sport 24» στις 22 Απριλίου 2013, όταν υποβιβάστηκε η ΑΕΚ για να περιγράψω τον υποβιβασμό του ΑΟΤ μετά από 33 χρόνια παρουσίας στα μεγάλα σαλόνια ((Α΄κατηγορία, Δ΄Εθνική, περιφερειακό) με ξεχωριστή πορεία και διακρίσεις. Αποτελούσε και αποτελεί μια από τις κραταιές δυνάμεις στο τοπικό ποδόσφαιρο με τεράστια «κυψέλη» ταλέντων στη Μεσσαρά και η φετινή χρονιά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των ανθρώπων, ως η χρονιά που το σωματείο έβαλε μια άσχημη παρένθεση στην ιστορία του. 

Οι προσπάθειες των ιθυνόντων, του τεχνικού τιμ και των παικτών του συλλόγου δεν απέδωσαν καρπούς, όσον αφορά την παραμονή και τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι την Α1 ΕΠΣΗ. Παράλληλα έστειλαν και ηχηρό μήνυμα ότι αγωνίζονται και θα αγωνίζονται για τη φανέλα του ΑΟΤ και τους εαυτούς τους, γεγονός που τους τιμά ιδιαίτερα και συνάδει με την περήφανη μακρόχρονη πορεία της ομάδας.

Ο ΑΟΤ έχει πανηγυρίσει τρεις τίτλους τις περιόδους 1992, 1994 (διετία στην οποία έκανε εμφανή την παρουσία και τη δύναμη του) και το 2012. Μέχρι και την περσινή περίοδο δεν υπήρχαν σημάδια που να προμηνύουν τη φετινή πορεία. Η ομάδα της Μεσσαράς τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς και αποτέλεσε σημαντική ανταγωνιστική δύναμη στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσε και ολοκλήρωνε τις υποχρεώσεις της στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Το περασμένο καλοκαίρι αποφασίστηκε να γίνει ανανέωση και να δοθούν ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε στον ΑΟΤ από ανέκαθεν υπήρχε άρτια οργάνωση στις Ακαδημίες με την Πυργιώτισσα να αποτελεί τη δεύτερη ομάδα του σωματείου, από την οποία προωθούνται παίκτες-ταλέντα στην πρώτη ομάδα. Τα νέα παιδιά είχαν αξιοπρεπή παρουσία και πολλά οφέλη από τα λεπτά συμμετοχής που αγωνίστηκαν, τα οποία σίγουρα θα αποτελέσουν τη βάση για μια ανοδική πορεία στο μέλλον. Σίγουρα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως της Α1 ΕΠΣΗ δεν κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία, ωστόσο απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες.

Ο ΑΟΤ θα οργανώσει ξανά την επιστροφή του εκεί που ανήκει πραγματικά, στην Α1 ΕΠΣΗ και ακόμη παραπάνω!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport