Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Άποψη: Και εσύ ΟΦΗ τι έκανες τόσο καιρό ;

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 20:31 Γράφτηκε από τον

Ο ΟΦΗ στην Τρίπολη γνώρισε την τρίτη του φετινή ήττα. Μια ήττα όπου όπως και τις άλλες δύο δεν την άξιζε με τον τρόπο που ήρθε . Αυτή την φορά δεν δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις του έγινε μάθημα αλλά δεν του έγιναν μάθημα οι παιδικές ασθένειες που κυκλοφορεί τα τελευταία δύο χρόνια. 

Ο Γιάννης Σαμαράς μαζί με τον γιό του και τους συνεργάτες του έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο από το οποίο δεν παρεκλίνουν την πορεία τους όμως ήταν δεδομένο πως στην πορεία του χρόνου ο ΟΦΗ κάποια στιγμή θα πλήρωνε το δικό του project. 

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ποιότητα του εντός αλλά και κυρίως εκτός γηπέδου δυστυχώς για να σηκώσουν αυτά τα project πρέπει να έχουν και το ανάλογο μπακ ράουντ. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ τόσο το αγωνιστικό κομμάτι που και σε αυτό έχουν γίνει λάθη αλλά το εξωαγωνιστικό από το οποίο ο ΟΦΗ απέχει παντελώς εδώ και δύο χρόνια. 

Ο ΟΦΗ στα 2 χρόνια που τον διοικεί ο Μιχάλης Μπούσης έχει αντιμετωπίσει μια φορά το φάσμα του υποβιβασμού για την υπόθεση με τον Αιγινιακό, άλλη μια φορά υποθέσεις που τις ψέθαψαν παίκτες που έχουν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει ΟΦΗ και κατάφερε να τις κερδίσει με κόπο. 

Μια δοίκηση που σέβεται όμως το Project που έχει στήσει οφείλει να προστατεύει και το ποδοσφαιρικό τμήμα από τους εξωγενείς παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον Μπούση που έχει βάλει μέχρι στιγμής πάνω από 7,5 εκ. ευρώ τον κυνηγάνε λες και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Super League 1. 

Προφανώς τους χαλάει την μαγιά αλλά αν θέλει ο πρόεδρος του ΟΦΗ να τους αντιμετωπίσει όλους αυτούς που λημαίνονται όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο έπρεπε εξαρχής να ξέρει πριν ασχοληθεί ότι δεν ήρθε να επενδύσει σε ένα κόσμο που είναι αγγελικά πλασμένος. 

Σε αυτά τα δύο χρόνια η διοίκηση του ΟΦΗ έχτισε πολλά πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να έχει την ελπίδα ότι μπορεί να βγάλει παίκτες και κυρίως Έλληνες για να φτιάξει ένα αξιόμαχο ρόστερ όμως τόσο ο Γιάννης Σαμαράς όσο και οι συνεργάτες δεν ασχολήθηκαν ποτέ με θέματα που έχουν να κάνουν με την διαιτησία, και εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την πορεία μιας ομάδας χωρίς καν να το καταλάβεις. 

Η ελαφρότητα που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ αυτά τα δύο χρόνια τις τραγικές διαιτησίες εις βάρος του είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα στην διαιτησία του Παπαδόπουλου στην Τρίπολη που όπου βρει τον ΟΦΗ τον σφάζει στην κυριολεξία. 

Χάσει, κερδίσει ο ΟΦΗ , με όποιον τρόπο και αν χάσει αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο. Πάμε στο επόμενο. Αυτό όμως όπως όλα δείχνουν έχει κάνει μεγάλο κακό στον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ καθώς είναι μια ομάδα με βαρύ όνομα αλλά με σημαντική απουσία ποδοσφαιρικού εγωϊσμού. Κρούσματα κορωνοϊού δεν έχει ο ΟΦΗ αλλά έχει πολλά κρούσματα απειθαρχίας εντός ομάδας με αποκορύφωμα την σημερινή απαράδεκτη ενέργεια του Σελίμοβιτς που κρέμασε την ομάδα του στο 77΄αλλά και αυτές του Σακόρ και του Ναμπί στις προηγούμενες αγωνιστικές. 

Το σημερινό ξέσπασμα του Σίμου αλλά και του Μιχάλη Μπούση δίνει ένα έναυσμα για να καταλάβει ο ΟΦΗ σε ποιο πρωτάθλημα παίζει και πως πρέπει να γίνει πολύ πιο σκληρός τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου για να αντιμετωπίσει τους εξωγενείς παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Στο μάρκετινγκ,  την προβολή της ομάδας το κοινωνικό έργο ο ΟΦΗ παίρνει άριστα. Μόνο που εδώ κύριοι μιλάμε για ποδόσφαιρο και αν μη τι άλλο για το ελληνικό. Και ευγενείς δυστυχώς δεν χωράνε σε αυτό το πρωτάθλημα. Η γίνεσαι σκληρός η ακολουθείς την δική σου πεπατημένη και αφήνεσαι στην μοίρα σου. 

Υ.Γ 1 Αν ο Σακόρ που ήταν ο κορυφαίος του ΟΦΗ στο σημερινό ματς τιμωρήθηκε σιωπηρά για εξωαγωνιστική συμπεριφορά και έμεινε εκτός για δύο ματς , ο Σελίμοβιτς πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά από την διοίκηση του ΟΦΗ για την δική του σημερινή απαράδεκτη συμπεριφορά και να μείνει εκτός ομάδας για 1-2 αγώνες. Για να νιώσουν και οι παίκτες ότι σε αυτή την ομάδα υπάρχει επιτέλους πίεση. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Search

Prisma Sport