Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Άποψη : Χρειάζεται ένα ποδοσφαιρικό ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσει

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 10:02 Γράφτηκε από τον

Ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός του ΟΦΗ από τον Απόλλωνα Λεμεσού από μόνος του αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα για την κρητική ομάδα όχι τόσο για το ίδιο το γεγονός αλλά για το πως αντιμετώπισαν αυτό το γεγονός στον οργανισμό που λέγεται ΟΦΗ. 

Ένας προπονητής που σέβεται την δουλειά του και μια διοίκηση που σέβεται με την σειρά της τον προπονητή της πρέπει μετά από τέτοιο αγωνιστικό στραπάτσο να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να πάρει γενναίες αποφάσεις.

 Οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλες φουρτούνες και χρειάζονται ανθρώπους με πυγμή και αποφασιστηκότητα στις δύσκολες ώρες. Είναι έτοιμος ο Γιάννης Σαμαράς ως υπεύθυνος όλου αυτού του Project να αποδεχθεί ότι πρέπει να σφίξουν τα ζωνάρια για να μην βρεθεί ο ΟΦΗ από τις δάφνες της Ευρωπης σε καταστάσεις που κανείς μέσα στην ομάδα δεν θέλει να ξαναζήσει. Αν ναι τότε ο ΟΦΗ έχει ελπίδα να γυρίσει τον διακόπτη, αν όχι τότε έχει πάρει από πέρυσι από τον δεύτερο γύρο ένα αγωνιστικό κατήφορο που μπορεί να μην έχει τέλος. 

Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος μέσα στον αγωνιστικό χώρο , χωρίς αγωνιστικό κίνητρο ουσιαστικά. Γιατί αυτός ο ΟΦΗ ακόμη και σε γεμάτο γήπεδο δεν θα παιρνούσε. Και η εξήγηση είναι απλή. Όταν αυτός που κάθεται στην άκρη του πάγκου και αυτοί που κάνουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας δεν μπορούν να μεταδώσουν την φλόγα του κόσμου στους παίκτες για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας στην ομάδα. 

Δεν γίνεται χάσει κερδίσει ο ΟΦΗ να έχει τα ίδια συναισθήματα. Αυτό είναι πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική. Δεν γίνεται ο ΟΦΗ να έχει να κερδίσει 12 ματς (ουσιαστικά ένα ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος) και να μην κουνιέται φύλλο. Να μην γίνεται μια αυτοκριτική από τον ίδιο τον προπονητή της ομάδας και τους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος. 

Δεν είναι αποτυχία που ο ΟΦΗ αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα. Αλλά όταν ο ίδιος ο προπονητής του παραδέχεται ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να παίξει στο τέμπο που έπαιξε ο Απόλλωνας τότε κακώς κατέβηκε και στον αγωνιστικό χώρο κατά την άποψη μου. Ο ΟΦΗ χθες εκπροσωπούσε πέρα από τον εαυτό του και το ελληνικό ποδόσφαιρο κάτι που μάλλον λησμόνησαν τόσο η τεχνική ηγεσία όσο και οι παίκτες της ομάδας. 

ΥΓ 1. Ο κόσμος του ΟΦΗ ήταν συγκλονιστικός χθες έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή του ΟΦΗ. Ο ίδιος πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League όμως οι παίκτες του και ο προπονητής του έμειναν μεταξεταστέοι. 

Υ.Γ 2 Ο ΟΦΗ γνώριζε εξ΄αρχής και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα και πότε θα παίξει στην Ευρώπη. Άρα δικαιολογίες του τύπου δεν μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό τέμπο δεν πρέπει να πέφτουν κάν στο τραπέζι των όποιων τοποθετήσεων. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Search

Prisma Sport