Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Άποψη: Δεν ταιριάζει στον ΟΦΗ ο ρόλος του ποδοσφαιρικού κομπάρσου

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 18:22 Γράφτηκε από τον

Ο ΟΦΗ στη δεύτερη εμφάνιση του στα πλέϊ οφ απογοήτευσε αρκετό κόσμο και αυτό που προβλημάτισε περισσότερο δεν ήταν τόσο η ήττα από την ΑΕΚ που είχε το μεγαλύτερο κίνητρο , αλλά κυρίως η εμφάνιση στα όρια της αδιαφορίας που πραγματοποίησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας. 

Είναι κατανοητό ότι είναι δύσκολο μετά από τρεις μήνες και γνωρίζοντας εξ΄αρχής ότι έχεις εξασφαλισμένο στο τσεπάκι σου ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα χρονιά αλλά όπως και να το κάνουμε αυτή η ομάδα κουβαλάει ένα βαρύ όνομα το οποίο θα πρέπει να σέβονται άπαντες μέσα στην ομάδα του ΟΦΗ. Από τον φροντιστή μέχρι και τον τελευταίο αναπληρωματικό παίκτη. 

Ο ΟΦΗ από πολλούς και όχι άδικα χαρακτηρίζεται η πιο soft ομάδα των πλέϊ οφ , χωρίς νεύρο, όρεξη , συγκέντρωση και διάθεση για να παίξει. ΟΚ η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο χθεσινό ματς με περισσότερες δυνάμεις αλλά ο ΟΦΗ άραγε τι έκανε για να τις ανακόψει τα σχέδια. 

Και τι να πει ο Παναθηναϊκός δηλαδή των χιλίων προβλημάτων που παίζει στα πλέϊ οφ με έναν προπονητή που απλά κάθεται μέχρι να φύγει σε οκτώ ματς, και γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο, και με τους μισούς παίκτες του να είναι στην έξοδο από τους "πράσινους". 

Στον ΟΦΗ δεν ταιριάζει ο ρόλος του ποδοσφαιρικού κομπάρσου στα πλέϊ οφ γιατί απλά αν συνεχίσει έτσι κινδυνεύει να γκρεμίσει την πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε στη μεγαλύτερη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. 

Ο κόσμος που βρέθηκε στις κοντινές ταράτσες του Γεντί Κουλέ έφυγε προβληματισμένος κυρίως από την απάθεια που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ και την έλλειψη πάθους. Αυτό είναι που πειράζει περισσότερο τον κόσμο του ΟΦΗ. Το να παίξεις και να χάσεις από ένα ανώτερο αντίπαλο (τον οποίο τον έχεις κερδίσει κατά κράτος στο ματς του Γεντί Κουλέ στην κανονική διάρκεια) δεν είναι απαγορευτικό. Απαγορευτικό όμως είναι για το στυλ , το ύφος και την ιστορία αυτής της ομάδας απλά να κατεβαίνεις σε ένα μας γιατί το βλέπεις σαν αγωνιστική υποχρέωση. 

 

Ο Γ. Σίμος και οι συνεργάτες του είναι υποχρεωμένοι λοιπόν μέσα από αυτή την άχαρη για τον ΟΦΗ διαδικασία των πλέί οφ να βρει τα ανάλογα κίνητρα που θα ωθήσουν τους ποδοσφαιριστές του στο να παρουσιάσουν μια αξιοπρεπή εικόνα στα 8 παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη των πλέϊ οφ. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)