Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουσειακές Βαλίτσες: 'Ερχονται τα Μουσεία Επιστημών στο The Hub

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 18:34

Αγάλματα και αγγεία, δεινόσαυροι και απολιθώματα, ζώα και παράξενα έντομα, παλιά τηλέφωνα και φορεσιές, πλανήτες και φυσικές επιστήμες, ήθη και έθιμα του κόσμου ταξιδεύουν με τη χρονομηχανή για να μας αφηγηθούν ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ελάτε να ανοίξουμε τις βαλίτσες μας και να ανακαλύψουμε τον κόσμο των μουσείων!

Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής με στόχο να μυήσουν τα παιδιά στον πολιτισμό του τόπου τους. Ενθαρρύνοντας το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό, τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους με αφορμή αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του υλικού και άυλου, του φυσικού και ζωικού, του πνευματικού και τεχνικοοικονομικού πολιτισμού. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αρχαιολογικά, λαογραφικά, ιστορίας, φυσικών επιστημών, σύγχρονης τέχνης και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.

Αυτό το μήνα οι Μουσειακές Βαλίτσες ανοίγουν και παρουσιάζουν τα Μουσεία Επιστημών!

Τι μπορούμε, λοιπόν, να δούμε σε ένα μουσείο επιστημών; Πόσα χρώματα έχει μία φυσαλίδα; Ποιες είναι οι ιδιότητες του νερού; Τι δύναμη έχει ο αέρας; Τι είναι η βαρύτητα;

Με αφορμή διάφορα αντικείμενα και εργαλεία μέτρησης, τα παιδιά πειραματίζονται και ανακαλύπτουν μικρά και μεγάλα επιστημονικά μυστικά. Μελετούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νερού, του αέρα, του φωτός και της βαρύτητας, ενώ επαληθεύουν διάφορες επιστημονικές υποθέσεις μέσα από μία σειρά πειραμάτων. Κατανοώντας τις φυσικές ιδιότητες των υλικών, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις συλλογές και τις ιστορίες που αφηγούνται τα μουσεία επιστημών.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου (5.30-6.30 | 7.00-8.00), στον φιλόξενο χώρο του The hub Heraklion στο Ηράκλειο (Βασιλογιώργη 9). Το κόστος συμμετοχής είναι στα 10€. Η κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλ. 697 449 3447, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)