Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

«Παπουτσωμένα Πόδια» μια performance από την ομάδα Ανάμεσα στο Φως και τη Σκιά 

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 10:30

Ανάμεσα στο Φως και τη Σκιά είναι το όνομα της ομάδας μας και για μας σημαίνει, δε φοβόμαστε να εκτεθούμε στο φως όπως επίσης δε μας νοιάζει να είμαστε στη σκιά με όλους τους ανθρώπους που αναζητούν και πασχίζουν για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ελευθερία.

Αυτή η πεποίθηση μας έφερε στο θεατράκι της ROSANERA, που μας παραχωρήθηκε για πρόβες, στην αυλή που παρουσιάσαμε μια performance για την ενδοοικογενειακή βία, στο καφενείο που συνδιοργανώσαμε με τη βιβλιοθήκη 451 της RosaNera μια βραδιά beatποίησης.

Και επειδή είμαστε όλοι εργαζόμενοι συναντηθήκαμε πολλές φορές στους δρόμους διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων μας, ενάντια στις απολύσεις, τους μισθούς πείνας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Έτσι και τώρα ενώνουμε τη φωνή μας, τις δυνάμεις μας, την τέχνη μας και εντάσσουμε την performanceΠαπουτσωμένα Πόδια, για την εργασιακή βαρβαρότητα, στις δράσεις της RosaNeraενάντια στη βίαιη εκκένωση του χώρου.

Δεν είναι ότι απλά δε θέλουμε να γίνει ξενοδοχείο, θέλουμε το χώρο μας πίσω, για να συζητάμε, να δημιουργούμε, να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας, χωρίς οικονομικό αντίτιμο, αλλά με εθελοντική συνεισφορά, όσο μπορεί ο καθένας και η καθεμιά μας, να μπορούμε με αλληλεγγύη, ελευθερία και ανθρωπιά να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.

 

Έχουνε σχέδιο να μου πιούν το αίμα

Όχι το αίμα οποιουδήποτε, το δικό μου

                                                                                                                                              Γιάννης Μαυριτσάκης   «κωλοδουλειά»
 
Παρασκευή 11 Σεπέμβρη 2020
7:00 μμ πλατεία Δημοτικής Αγοράς
7:45 μμ Τσουδερών, Βορεινά σκαλάκια Δημοτικής Αγοράς
8:30 μμ Λιμάνι, Γιαλί Τζαμισί
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)