Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Διαδικτυακή εικαστική έκθεση «To ΧΑΠΙ END της πανδημίας : Ψηφιακά Ψηφιδωτά με ληγμένα χάπια»

Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 23:11

Το Μουσείο παραδοσιακής ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021 με τίτλο

«Το μέλλον των μουσείων: αναστοχασμός και επανεκκίνηση», παρουσιάζει διαδικτυακά την εικαστική έκθεση «To ΧΑΠΙ END της πανδημίας : Ψηφιακά Ψηφιδωτά με ληγμένα χάπια» με έργα της γιατρού λοιμωξιολόγου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου Ελένης Ιωαννίδου. Η Ε. Ιωαννίδου, χρησιμοποιεί ληγμένα χάπια από το Κοινωνικό Ιατρείο Ρεθύμνου -όπου και εργάζεται εθελοντικά - ως ψηφίδες, για τη δημιουργία με την τεχνική του μωσαϊκού ιδιότυπων έργων με θέματα εμπνευσμένα από την πανδημία.

Από τις 18 Μαΐου ως τις 4 Ιουνίου 2021 θα γίνουν στην ιστοσελίδα www.lychnostatis.gr καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου διαδοχικές αναρτήσεις των έργων καθώς και σχετικού εκπαιδευτικού υλικού, όπως παιχνίδια, παζλ κ.ά.

Η έκθεση με έργα από ληγμένα χάπια αποτελεί μια πρόσκληση για ενδοσκόπηση και αναστοχασμό αναφορικά με τη στάση του καθενός μας απέναντι στην πανδημία, ενώ συνάδει και με την αντίληψη του Μουσείου για επανάχρηση των αντικειμένων και δημιουργική ανακύκλωση. Το εικαστικό λεξικό της Ε. Ιωαννίδου αρθρώνει την ποπ-αρτ της πανδημίας, καθώς αντλεί έμπνευση από τις εικόνες της μαζικής κουλτούρας (τηλεόραση, διαδίκτυο, κόμικς και γκράφιτι). Πορτρέτα με θαρραλέα μετωπικά βλέμματα συμπλέκονται με τα προτάγματα της νέας COVID-εποχής: απόσταση – μάσκα – ανάσα, υποβάλλοντας την αναθεώρηση της ως τώρα ζωής μας, την ανασύνταξή της «μες στην ερημιά των συνωστισμών».

Η έκθεση μετά τη διαδικτυακή της ανάρτηση σήμερα 18 Μαΐου, θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» στη Χερσόνησο το Σάββατο 26 Ιουνίου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης που στέκεται αρωγός στην πρωτοβουλία αυτή. Παράλληλα, η έκθεση θα πλαισιωθεί το επόμενο διάστημα από διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις σε συνεργασία με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Κρήτης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το υπαίθριο Μουσείο «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» στη Χερσόνησο θα είναι από τις 24 Μαίου ανοικτό στο κοινό (09.00-14.00 καθημερινά εκτός Σαββάτου), με την τήρηση των υγειονομικών οδηγιών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr