Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Παγκρήτιος Διαγωνισμός Μαντινάδας: «Διακόσια Χρόνια Ελλάδα»

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 21:28

Ο Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοπόταμου «Ο Αυλοπόταμος» στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος εκδηλώσεων «Ταλλαία 2021 - Διακόσια Χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία» προκηρύσσει παγκρήτιο διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα «Διακόσια χρόνια Ελλάδα».

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με έως τρεις μαντινάδες. Η κάθε μαντινάδα θα πρέπει να είναι αυτόνομη. Δεν γίνονται δεκτά τραγούδια. Κάθε μαντινάδα θα αξιολογείται χωριστά.

2. Θα εκτιμάται ιδιαίτερα η χρήση του Κρητικού γλωσσικού ιδιώματος, χωρίς αυτό να θεωρείται υποχρεωτικό.

3. Οι στιχοπλόκοι μπορούν να εμπνευστούν από τα ιστορικά γεγονότα του 1821, από την έννοια της επανάστασης, από την έννοια της Ειρήνης, της ελευθερίας και των ιδανικών τους έθνους εν γένει.

4. Οι μαντινάδες θα εσωκλείονται σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη «μαντινάδες». Τα στοιχεία του στοχοπλόκου θα πρέπει να εσωκλείονται σε δεύτερο φάκελο με την ένδειξη «στοιχεία συμμετέχοντα». Οι δύο φάκελοι θα εσωκλείονται μαζί σε ένα μεγαλύτερο φάκελο ο οποίος θα αποστέλλεται ταχυδρομικά στην εξής διεύθυνση : Προς Οργανισμό Πολιτισμού – Τουρισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» / Δημαρχείο Περάματος / Δήμος Μυλοποτάμου / Τ.Κ. 74052 / ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως 31 Δεκεμβριου 2021. (Σφραγίδα Ταχυδρομείου)

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η επιτροπή θα οριστεί με ευθύνη του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοπόταμου «Ο Αυλοπόταμος», θα είναι 5μελής και θα αποτελείται από ένα εκπρόσωπο του Δ.Σ. του Οργανισμού Αυλοπόταμος, δύο φιλόλογους και δύο καλλιτέχνες κρητικής μουσικής – στιχουργούς.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.

Θα απονεμηθούν Α’ Βραβείο, Β’ Βραβείο και Γ’ Βραβείο.

Τα βραβεία θα συνοδεύονται από αναμνηστικά δώρα και μετάλλια.

Το σύνολο των μαντινάδων θα αποτελέσουν ειδική έκδοση.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των βραβείων θα γίνει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Μαργαριτών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr