Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Θέμα Prismasport: Ψίχουλα από την ΕΡΤ στις ομάδες της Super League 2

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 19:52 Γράφτηκε από

Εκτός από την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 που είναι στον αέρα εδω και καιρό ιδιαίτερα θολό παραμένει και το τηλεοπτικό τοπίο σχετικά με την νέα αγωνιστική περίοδο. 

Στη Super League 2 τα τηλεοπτικά μπορεί να έχουν κεντρική διαχείριση και η ΕΡΤ να είναι το απόλυτο φαβορί και για φέτος για να δείξει τα παιχνίδια όμως πλέον οι ομάδες δεν είναι 12 όπως πέρυσι αλλά 32 και τα χρήματα μπορεί να είναι περισσότερα αλλά πολύ λίγα για το πως θα μοιραστεί η πίτα. 

Το Prismasport.gr έχει το ρεπορτάζ επί του θέματος και σας το παρουσιάζει. Πέρυσι κάθε ομάδα της Super League 2 πήρε περίπου 440.000 ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ και τα έσοδα από το στοίχημα. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε μια δύσκολη σεζόν και λόγω Covid που φαίνεται και στην πραγματικότητα ότι βοήθησε αρκετά τις ομάδες να ανταπεξέλθουν σε μεγάλο βαθμό οικονομικά και να βγάλουν χωρίς μεγάλα ανοίγματα την σεζόν. 

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός ότι από την περσινή σεζόν δεν προέκυψαν σοβαρά η σχεδόν καθόλου προβλήματα από προσφυγές ποδοσφαιριστών προς τα σωματεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.

Φέτος με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών η Super League 2 θα διεξαχθεί με 32 ομάδες σε δύο ομίλους με 16 ομάδες ο κάθε όμιλος. Υπήρξε δηλαδή τριπλασιασμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες από τηλεοπτικά και τα έσοδα από το στοίχημα θα είναι πολύ λιγότερα από πέρυσι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Prismasport.gr η τελευταία πρόταση της ΕΡΤ προς την Super League 2 για να πάρει την κεντρική διαχείριση ήταν 4.300.000 ευρώ. Ένα ποσό που αν κάνει κάποιος την διέρεση φτάνει κοντά στις 135χιλιάδες ευρώ για κάθε ομάδα χωρίς να υπολογίσουμε τον φόρο. 

Δηλαδή οι ομάδες που θα παίξουν φέτος στη Super League 2 αν παραμείνει αυτή η πρόταση της ΕΡΤ μέχρι τέλους θα πάρουν περίπου 65 με 70.000 ευρώ λιγότερα από το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο σε σχέση με πέρυσι, για αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του Prismasport.gr στην αυριανή συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού οι ομάδες θα ζητήσουν αύξηση της προσφοράς της ΕΡΤ ώστε να φτάσει αν είναι δυνατόν στα περσινά επίπεδα. 

Και αυτό γιατί μετά και τον κόφτη που μπήκε στον στοιχηματισμό για το πρωτάθλημα της Super League 2 και τα αντίστοιχα έσοδα των ομάδων από το στοίχημα θα είναι αισθητά μειωμένα σε σχέση με τα περσινά. 

Οι εκπρόσωποι της Super League 2 θα πάνε με συγκεκριμένη ατζέντα στην αυριανή κρίσιμη συνάντηση με τον Λ. Αυγενάκη με στόχο να βγει λευκός καπνός και να ξεπεραστούν τα σοβαρά εμπόδια πέραν των ανοικτών διοικητικών εκκρεμοτήτων προκειμένου να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πρωτάθλημα αλλά με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους από την πολιτεία. 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search