Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

93 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Εργοτέλης

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 09:55 Γράφτηκε από

93 χρονια απο την ίδρυση του συμπληρώνει σήμερα ο ιστορικός Εργοτελης ο οποίος ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1929 με τον Ερασιτέχνη Εργοτέλη με ανακοινωση του να υπενθημιζει αυτή την σημαντική ημέρα για τον σύλλογο. 

Θυμιζουμε ότι το όνομα της η "κιτρινομαυρη ομάδα" το πήρε από τον Ολυμπιονικη αθλητή Κνώσειο Εργοτέλη, ενώ η επίσημη έναρξη των λειτουργιών του σωματείου χρονολογείται στις 29 Σεπτεμβρίου του 1929 ημέρα Κυριακή, με την επωνυμία "Αθλητική Ένωσις Ηρακλείου ο Εργοτέλης" και πρώτος πρόεδρος του σωματείου μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης αναδειχθηκε ο αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Μαλαγαρδής. 

Ως χρώματα της ομάδας επιλέχθηκαν το κίτρινο και το μαύρο γιατί είχαν σχέση με τον Μινωίτικο πολιτισμό αν και είχαν προταθει και το άσπρο με το μπλέ αλλά είχαν απορριφθεί. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε με την ίδρυση ποδοσφαιρικού τμήματος και κάποιους αθλητές κλασικού αθλητισμού, ενώ ίδρυσε στη συνέχεια και γυναικεια ομάδα βόλεϊ. 

Πλέον σήμερα έχοντας ως βάση την αθλητική κυψέλη του Μαρτινέγκο έχει διευρύνει την παρουσία του στα αθλήματα έχοντας εκτός από την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου, θυγατρικές ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ (Κανάρια, Νέοι Εργοτέλη, Μαρτινέγκο) μια Ακαδημια ποδοσφαίρου που έχει βγάλει σπουδαίους ποδοσφαιριστες που παίζουν και διαπρέπουν εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ διαθετει και ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών που έχουν σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο. 

"Χρόνια Πολλά στους απανταχού Εργοτελίτες! 93 χρόνια στις επάλξεις για τον αγαπημένο μας Σύλλογο!" αναφέρει η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Εργοτέλη για τα 93 χρόνια απο την ίδρυση του σωματείου. 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search