Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Επιστολή - τελεσίγραφο της ΑΕΚ σε Περέιρα για τους διαιτητές του τελικού!

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 16:09 Γράφτηκε από τον

Η ΑΕΚ έστειλε επιστολή σε αυστηρό ύφος στον Μέλο Περέιρα και του ζητάει να πάρει θέση για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλαγής ρόλων των διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου, θέτοντας μέχρι και ζήτημα εγκυρότητας του τελικού.

 

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας LiveSport ανέφερε πως «ο α’ βοηθός Τόρστεν Σίφνερ αντικαταστάθηκε από τον Μαρκ Μπορς, ο οποίος αρχικά είχε οριστεί ως βοηθός του VAR. Ο Σίφνερ ήταν κανονικά στο ΟΑΚΑ το περασμένο σαββατόβραδο ως τέταρτος διαιτητής και ο Σβεν Γιαμπλόνσκι, από τέταρτος που είχε οριστεί ανέλαβε τελικά τον ρόλο του βοηθού VAR. Πήρε δηλαδή τη θέση του Μπορς πίσω από τα μόνιτορ» και πως αυτές οι αλλαγές έγιναν χωρίς να δοθεί καμία ενημέρωση από την ΕΠΟ.

Η ΑΕΚ για τον λόγο αυτό έστειλε επιστολή στον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα σε αυστηρότατο ύφος με τη μορφή τελεσιγράφου, η οποία κοινοποιήθηκε σε Zόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA), ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA) και Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ) για το θέμα της αλλαγής της σύνθεσης της διαιτητικής εξάδας του τελικού.

Η ΑΕΚ ζητάει μέσα σε διάστημα 24 ωρών από την παραλαβή της επιστολής ο Περέιρα να απαντήσει επίσημα και γραπτώς για το αν ισχύουν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, τι ακριβώς συνέβη, ποια ήταν η διαιτητική σύνθεση και ποιος το γνώριζε.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ευάγγελος Ασλανίδης, εκφράζεται η πλήρης απογοήτευση και η ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα στην περίπτωση που ισχύουν όσα δημοσιεύτηκαν. Επιπλέον η επιστολή αναφέρει ότι τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού, αν όντως η σύνθεση της διαιτητικής εξάδας ήταν διαφορετική από αυτή που ανακοινώθηκε με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ.

Στην επιστολή ακόμα αναφέρονται και τα παράπονα της ΑΕΚ από τη διαιτησία της εξάδας στον τελικό και την εμπλοκή του πρώτου βοηθού σε φάση πέναλτι, με ερώτημα αν τελικά ήταν άλλος από αυτόν που όλοι γνώριζαν, ενώ η ΑΕΚ επιφυλάσσεται για κάθε έννομο δικαίωμά της εφόσον επιβεβαιωθεί από τον Περέιρα ότι όντως έγιναν τα παραπάνω και ξεκαθαριστεί εγγράφως και επισήμως τι ακριβώς συνέβη.

Γενικότερα στην ΑΕΚ υπάρχουν πολύ μεγάλες απορίες για το γεγονός ότι ΕΠΟ, ΚΕΔ και Περέιρα δεν έχουν πάρει θέση μέχρι στιγμής, με τους κιτρινόμαυρους να κινούνται για ακόμα μια φορά θεσμικά. Πλέον στην Ένωση αναμένουν τις γραπτές εξηγήσεις του Περέιρα για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν στη συνέχεια.

gazzetta.gr

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)