Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FIFA: Ημίχρονα των 30', απεριόριστες αλλαγές και παύση του χρόνου;

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 17:55 Γράφτηκε από

Την απόλυτη μεταμόρφωση του ποδοσφαίρου στα πρότυπα του μπάσκετ φέρεται να εξετάζει η FIFA, σε ένα πλάνο που περιλαμβάνει μισάωρα ημίχρονα, απεριόριστες αλλαγές και κατάργηση του πλαγίου άουτ με τα χέρια!

Ποδόσφαιρο με... μπασκετικούς κανόνες; Η FIFA όχι μόνο το θεωρεί εφικτό αλλά το έχει βάλει ήδη μπροστά έστω και σε πειραματικό στάδιο, εξετάζοντας ένα ρηξικέλευθο πλάνο αλλαγής του αθλήματος σε σχέση με το πώς το γνωρίζουμε από καταβολής του.

Όπως αναφέρει η «Mundo Deportivo», το πλάνο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας συνοψίζεται στις εξής πέντε επαναστατικές αλλαγές:

Δύο ημίχρονα των 30 λεπτών, ένα 60λεπτο καθαρού χρόνου δηλαδή σε αντίθεση με το παραδοσιακό 90λεπτο
Παύση του χρόνου του αγώνα όταν η μπάλα βγαίνει εκτός των τεσσάρων γραμμών (άουτ, κόρνερ, πλάγιο άουτ), στα πρότυπα του μπάσκετ ή του ποδοσφαίρου σάλας
Απεριόριστες αλλαγές καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σε αντίθεση, δηλαδή, με τις τρεις αλλαγές που ίσχυαν παραδοσιακά και οι οποίες αυξήθηκαν σε πέντε την τελευταία μιάμιση σεζόν λόγω Covid και συμπυκνωμένου προγράμματος.
Πλάγιο άουτ με τα πόδια κι όχι πια με τα χέρια. Ένα μέτρο που σύμφωνα με τη FIFA θα αυξήσει τις επικίνδυνες φάσεις σε ένα ματς, καθώς ο παίκτης θα μπορεί να γεμίζει προς την αντίπαλη περιοχή με μεγαλύτερη άνεση.
Πεντάλεπτη αποβολή σε κάθε κίτρινη κάρτα. Ο παίκτης που τιμωρείται θα βλέπει το ματς από τα πλάγια του αγωνιστικού χώρου μέχρι να ξαναμπεί στο ματς. Αυτό το μέτρο πλησιάζει περισσότερο στο φορμάτ του πόλο.

Το παραπάνω σώμα των πρωτοφανών για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου αλλαγών βρίσκεται ακόμη στη θεωρητική φάση Α' και πρόκειται να εφαρμοστεί στο «Future of Football Cup», μελλοντικό τουρνουά Κ-19 με τη συμμετοχή ομάδων όπως η PSV, η Άλκμααρ, η Λειψία και η Κλαμπ Μπριζ.

Στο τέλος του τουρνουά, η FIFA θα αξιολογήσει την επιτυχία και την επίδραση των αλλαγών και αναλόγως θα εισηγηθεί την εφαρμογή τους επίσημα στο IFAB, την διεθνή ομοσπονδία που αποφασίζει για τους κανόνες του παιχνιδιού.

Πηγή: gazzetta.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Prisma Sport

Τελευταία άρθρα από τον/την Prisma Sport

Σχετικά Άρθρα