Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022

Τι ισχύει αν μια ομάδα «πουλήσει» το ΑΦΜ της σε μια άλλη

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 12:00 Γράφτηκε από

Πολύ συζήτηση έχει γίνει με την αγοροπωλησία του ΑΦΜ του Π.Ο. Τρίγλιας στον Ηρακλή, έτσι ώστε ο «γηραιός» να αγωνιστεί στη νέα Super League 2, χωρίς να χρειαστεί να υποστεί το βάσανο της ανόδου κατηγοριών ξεκινώντας από τη Γ’Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Μακεδονίας ή στη καλύτερη περίπτωση της Γ’ Εθνικής.

Πωλείται το ΑΦΜ;

Το ΑΦΜ δεν «πωλείται» με την ευρεία έννοια της πώλησης. Στην ουσία αλλάζει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (ΠΑΕ). Ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να αλλάξει το όνομα και την έδρα της «επιχείρησης» καθώς πλέον του ανήκει.
Έτσι η νέα ΠΑΕ συνεχίζει στην κατηγορία και τα λογιστικά βιβλία του παλιού ιδιοκτήτη πάνε προς εκκαθάριση.

Και ο Ερασιτέχνης;

Συνήθως μια ΠΑΕ όταν πουλάει το ΑΦΜ της, κρατάει τον ερασιτέχνη. Έτσι η ερασιτεχνική πλέον ομάδα από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2022-23 στη προκειμένη περίπτωση) έχει δικαίωμα να αγωνιστεί την ανώτερη ερασιτεχνική κατηγορία η οποία αυτή τη στιγμή είναι η Γ’Εθνική. Φυσικά έχει δικαίωμα να επιλέξει και μικρότερη κατηγορία (πχ Α τοπικό).

Αν όμως μαζί με την ΠΑΕ μεταβιβαστεί και ο Ερασιτέχνης τότε ο παλιός ιδιοκτήτης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ξεκινήσει από το μηδέν έναν νέο σύλλογο, ο οποίος τη πρώτη χρονιά θα αγωνιστεί στη κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία της τοπικής ένωσης.

πηγή Insports.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ SPORT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search