Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

Προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του Νόμου Αυγενάκη οι προπονητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 15:38 Γράφτηκε από

Στο συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευση, η οποία ζητά την ακύρωση των Πιστοποιητικών επαγγελματικών δικαιωμάτων προπονητών ποδοσφαίρου που χορηγεί η ΕΠΟ.

Η σχετική ενημέρωση έγινε με την αφορμή της διεξαγωγής την περασμένη Κυριακή στο αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ Αθηνών της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου τους. Προκειται για μείζον θέμα που απασχοεί ιδιαιτέρως και την κοινότητα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης (φωτο αρχειου από επίσκεψη Αυγενακη στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης).

Αναλυτικά η ανακοίνωση εχει ως εξης:

“Κατατέθηκε την 13-5-2022 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης: Ε1057/2022), με την οποία ζητείται η ακύρωση των Πιστοποιητικών επαγγελματικών δικαιωμάτων προπονητών ποδοσφαίρου που χορηγεί η ΕΠΟ σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4α και 4β του άρθρου 38 του αθλητικού Νόμου 4809/2021 (Νόμου Αυγενάκη).

Στην αίτηση ακύρωσης προβάλλεται ότι οι διατάξεις του αθλητικού Νόμου πλήττουν ουσιωδώς το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των αποφοίτων ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ/ισότιμης σχολής της αλλοδαπής με ειδίκευση το ποδόσφαιρο στην ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και εισάγουν δυσμενή διάκριση εις βάρος νομίμως κατοχυρωμένων επαγγελματιών – μελών του Σωματείου μας νομιμοποιώντας την ΕΠΟ ως τον απόλυτο ρυθμιστή της αγοράς εργασίας των προπονητών ποδοσφαίρου χωρίς καμία ειδική τεκμηρίωση και κατά παράβαση της αρχής της ισότητας.


Η δε στήριξη του ΠΣΕΑΑ προς την ΠΕΠΠΠΕ ήταν ουσιαστική.

ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Π.Π.Π.Ε.”.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search