Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Έρχεται το νέο VAR με λάπτοπ αντί μόνιτορ και χωρίς γραμμές οφσάιντ!

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 15:45 Γράφτηκε από

Έρχεται το νέο, πιο οικονομικό VAR: Με λάπτοπ αντί μόνιτορ και χωρίς γραμμές οφσάιντ

Η νέα έκδοση του VAR έρχεται στην Αγγλία και συγκεκριμένα στις τρεις κατηγορίες κάτω από την Premier League και τη Super League γυναικών.

Το VAR έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως ήρθε η ώρα για την πρώτη εναλλακτική.

Όπως αναφέρουν οι Times, η EFL εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαχθεί σε Championship, League One, League Two αλλά και στη Super League γυναικών η νέα, πιο οικονομική version του συστήματος βίντεο, η οποία θα βοηθά στη μείωση των διαιτητικών λαθών αλλά δεν θα χρειάζεται τους ίδιους πόρους.

Πρόκειται για μία σειρά από τέσσερις στύλους που θα καλύπτουν με κάμερες όλον τον αγωνιστικό χώρο, στέλνοντας εικόνα στο λάπτοπ του video assistant referee! Ο χρόνος που θα χρειάζεται για την εγκατάστασή τους; Γύρω στα 45 λεπτά...

Ξεχάστε, με λίγα λόγια, τα δωμάτια του VAR, την ώρα που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο οι... περιβόητες γραμμές του οφσάιντ.

«Θέλουμε να αποφεύγονται τα λάθη, όχι οι περιπτώσεις που είναι οφσάιντ... ένα νύχι» αναφέρουν πηγές από την EFL, με το κόστος του παραπάνω συστήματος να είναι πολύ μικρότερο του κλασικού VAR.

Τεστ έχουν γίνει ήδη στην Ολλανδία, με το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) να συνεδριάζει στις 3 Μαρτίου και να αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την χρήση του - η οποία πάντως δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από το 2023.

Πηγή: Sport-fm.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search