Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: Επιστροφή στις προπονήσεις μετά από 5 μέρες καραντίνας με αρνητικό PCR για τους ασυμπτωματικούς αθλητές

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 16:21 Γράφτηκε από

Το νέο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για του αθλητές που τέθηκε σε εφαρμογή από 31 Δεκεμβρίου προβλέπει την επιστροφή των ασυμπτωματικών αθλητών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στις προπονήσεις μετά από πέντε μέρες με αρνητικό PCR και μετά από έντεκα χωρίς τεστ.

Από τις 31 Δεκεμβρίου έχει τεθεί σε ισχύ το νέο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για τους αθλητές στην Ελλάδα το οποίο προβλέπει την επιστροφή στις προπονήσεις των ασυμπτωματικών αθλητών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στις προπονήσεις μετά από πέντε μέρες. Αρκεί να υπάρχει αρνητικό τεστ PCR. Ενώ μετά από έντεκα μέρες θα μπορούν να επιστρέφουν άπαντες χωρίς τεστ.

Η εξέλιξη αυτή μειώνει το χρόνο που μένουν εκτός αγωνιστικής δράσης οι αθλητές και αναμένεται να βοηθήσει στην διεξαγωγή των αγώνων σε όλα τα σπορ και των πρωταθλημάτων.

Ουσιαστικά αυτό που αποφασίστηκε από τις αρχές θέλει έναν ασυμπτωματικό αθλητή στην Ελλάδα που καταγράφηκε ως κρούσμα Covid-19 θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις προπονήσεις μετά από πέντε μέρες καραντίνας και, φυσικά, με αρνητικό pcr τεστ. Ο ίδιος αθλητής θα μπορεί να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και χωρίς τεστ, αρκεί να περιμένει 11 μέρες και να μην παρουσιάζει συμπτώματα του ιού.

 

sport24.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search