Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Δώρο… ελπίδας από την Τσεχία στην Ελλάδα – Τα σενάρια

Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 13:32 Γράφτηκε από τον

Τις ελπίδες της Εθνικής μας ομάδα για την πρόκρισή της στην οκτάδα του Μουντομπάσκετ 2019 αύξησε η νίκη της Τσεχίας επί της Βραζιλίας.

Η Ελλάδα πλέον μπορεί να ελπίζει πως θα προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ακόμα και να δεν νικήσει σήμερα Σάββατο, του Αμερικανούς. Δεν παίζει πλέον με την πλάτη στον τοίχο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μια ήττα από τους Αμερικανούς θα έβαζε τέλος στις ελπίδες.

Το πανόραμα του Μουντομπάσκετ 2019

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Με έναν «απλό» συνδυασμό αποτελεσμάτων. Να νικήσει τη Δευτέρα η Team USA τους Βραζιλιάνους και ταυτόχρονα η Ελλάδα επιβληθεί των Τσέχων με +12. Σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία από την οποία θα πλεονεκτεί η Ελλάδα.

Ωστόσο αν η Εθνική μας νικήσει, αλλά με λιγότερους από 11  πόντους, τότε η πρόκριση θα πάει στους Τσέχους.

Πάντως αυτό το δώρο θα μπορούσε να είναι και… καλύτερα, αν η διαφορά ήταν μικρότερη καθώς τότε θα έπρεπε και η Εθνική να στοχεύει σε μικρότερη διαφορά νίκης.

Φυσικά το παραπάνω σενάριο, αλλάζει αν νικήσει η Ελλάδα τις ΗΠΑ.

Παράλληλα υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο και άλλων ισοβαθμιών, που μπορούν να εμπλέκονται και οι Αμερικανοί, αλλά εκεί θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα μας κόντρα στην Team USA.

Εξάλλου, πλέον είναι δεδομένο πως η Εθνικής μας αν κάνει το 2/2, νικήσει δηλαδή και Αμερικανούς και Τσέχους, τότε είναι στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

sportime.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)