Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Τ. Μπαλτάκος: Kαλεί της ΕΠΣ να εκδώσουν τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων τους

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 17:42 Γράφτηκε από

Η FIFA με την UEFA, την ΕΠΟ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναμένεται να έχουν συνάντηση για το θέμα της εγγραφής των σωματείων στο «Μητρώο» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ο Τάκης Μπαλτάκος έκανε σχετική επίσημη δήλωση.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τονίζει ότι η Ομοσπονδία θα ακολουθήσει ό,τι συμφωνήσουν η FIFA και η UEFA, κάνοντας λόγο για “πνεύμα συναλληλίας και συναντίληψης”, ενω παράλληλα καλεί της ΕΠΣ ανά την Ελλάδα να εκδώσουν τις σχετικές προκηρύξεις για την έγκαιρη έναρξη των πρωταθλημάτων τους. 

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Τ. Μπαλτάκος αναφέρει : «Πενήντα τέσσερις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να αρχίσουν τα πρωταθλήματα τους τον Σεπτέμβριο, όπως κάθε χρόνο. Για την ΕΠΟ αυτό είναι μέγιστη προτεραιότητα.

Για να αρχίσουν τα πρωταθλήματα πρέπει να εκδοθούν οι αντίστοιχες προκηρύξεις, οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ.

Μετά την παράταση που συμφωνήθηκε μεταξύ FIFA, UEFA και Υπουργείου ως προς την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των σωματείων στο κρατικό «Μητρώο» και την ανακοίνωση της σύστασης τετραμερούς ομάδας εργασίας για τη διευθέτηση του θέματος, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να καλέσει τις ΕΠΣ να εκδώσουν τις σχετικές προκηρύξεις, αφού διαφορετικά δεν είναι εφικτή η έγκαιρη έναρξη των πρωταθλημάτων.

Αυτονόητο είναι ότι το αποτέλεσμα των εργασιών της τετραμερούς ομάδας εργασίας δεν μπορεί να προδικασθεί. Αν το αποτέλεσμα αυτό είναι αντίθετο προς την εκπεφρασμένη θέση της ΕΠΟ (όχι ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεις εκ μέρους του κράτους), προφανές είναι ότι η ΕΠΟ θα προσαρμοσθεί ανάλογα και θα ακολουθήσει αυτά που η FIFA και η UEFA θα συμφωνήσουν.

Εισερχόμαστε στην όλη διαπραγμάτευση με πνεύμα συναλληλίας και συναντίληψης για το καλό των πάντων και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που αποτελεί την καρδιά και την ψυχή της ΕΠΟ».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search