Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

«Καμπανάκι» από τον εκπρόσωπο της FIFA: «Η ΕΠΟ έχει καθήκον να διασφαλίζει τη χρηστή λειτουργία - Εφιστώ την προσοχή σας»

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 12:33 Γράφτηκε από

Διαβάστε τα όσα υποστήριξε κατά την ομιλία του στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ ο εκπρόσωπος της FIFA Νόνταρ Ακχαλκάτσι

Ο Νόνταρ Ακχαλκάτσι που εκπροσώπησε τη FIFA στη ΓΣ της ΕΠΟ υποστήριξε κατά την ομιλία του τα εξής:

“Στη ΓΣ της UEFA στη Γενέβη ενημερώθηκαν οι εθνικές ομοσπονδίες για μία σημαντική αύξηση στη χρηματοδότηση των ομοσπονδιών, κάθε θα μπορέσει να λάβει μέχρι 17 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά για να έχουν απόδοση αυτά τα χρήματα για την προώθηση του ποδοσφαίρου, χρειάζεται ένα σταθερό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.Αναγνωρίζουμε ότι η ΕΠΟ έχει λάβει σημαντικά βήματα στην υιοθέτηση της Ολιστικής Μελέτης. Σήμερα θα κάνετε ένα ακόμα σημαντικό βήμα, εκλέγοντας τον νέο πρόεδρο για να πληρωθούν και οι κενές θέσεις (της ΕΕ). Αυτό προφανώς δεν είναι το τέλος του δρόμου.Εξάλλου η χρηστή διακυβέρνηση είναι μία διαδικασία που απαιτεί αλλαγές. Αυτή πρέπει να είναι η αρχή λειτουργίας που πρέπει να διέπει την ΕΠΟ.

Όπως γνωρίζετε, χθες είχαμε την τεχνική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ΕΠΟ, των FIFA/UEFA και του υφυπουργείου Αθλητισμού. Οι συζητήσεις ήταν έντονες και εποικοδομητικές.Σταθήκαμε σε πέντε σημεία: Το Μητρώο και την ειδική αθλητική αναγνώριση, την αναγνώριση των διπλωμάτων προπονητών ποδοσφαίρου, τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, την εθνική πλατφόρμα προσυνεννοημένων αγώνων και τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.Εξηγήσαμε τη γνωστή μας θέση στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και συμφωνήσαμε να στείλουμε μία κοινή επιστολή που θα συνοψίζονται οι θέσεις μας και οι προσδοκίες μας».

Μετά τη συνάντηση μας είπαν ότι η κυβέρνηση επέκτεινε την προθεσμία για το Μητρώο. Η αρχή της ισονομίας και της ανεξαρτησίας, δεν είναι μόνο δικαίωμα μίας ομοσπονδίας, δεν είναι λευκή επιταγή που επιτρέπει σε μία ομοσπονδία να κάνει ό,τι θέλει. Έχει ευθύνες. Αυτή η ευθύνη σημαίνει ότι η ομοσπονδία έχει καθήκον να διασφαλίζει τη χρηστή λειτουργία. Εφιστώ την προσοχή σας»!

 

Πηγή: soccerplus.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search