Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Η θέση της ΕΠΟ για το -6 του Άρη

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 14:17 Γράφτηκε από

Η ΕΠΟ προέβη σε διευκρινίσεις όσον αφορά τόσο την στελέχωση των επιτροπών όσο και των αποφάσεων που λαμβάνονται από αυτές, μετά και την ανακοίνωση του Άρη για την υπόθεση Λάσκοφ.

Ο Άρης τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών για πλαστογραφία στην υπόθεση Λάσκοφ, ενώ και η έφεση των «κίτρινων» έπεσε στο κενό κάτι που σημαίνει πως θα ξεκινήσει με -6 το φετινό πρωτάθλημα. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ομάδας της Θεσσαλονίκης η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Από την πλευρά της η ΕΠΟ ξεκαθάρισε τι οι πειθαρχικές επιτροπές λειτουργούν ανεξάρτητα και πως αυτό που έχει σημασία είναι οι αποφάσεις να είναι αμερόληπτες και όχι αρεστές.

Συγκεκριμένα η ΕΠΟ τόνιζε πως: «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η διαδικασία στελέχωσης και λειτουργίας των Πειθαρχικών Επιτροπών, προκειμένου να αποφεύγονται τώρα και στο μέλλον κάθε λογής συγχύσεις: Είναι στρεβλή και εσφαλμένη η εντύπωση ότι οι πειθαρχικές επιτροπές “είναι της ΕΠΟ”, επειδή η ομοσπονδία παρέχει στους δικαστές γραμματειακή υποστήριξη και χώρο για να συνεδριάζουν. Οι πειθαρχικές επιτροπές "δεν είναι της ΕΠΟ". Είναι γνωστό στους ενδιαφερόμενους και χρειάζεται να καταστεί απολύτως σαφές και στον φίλαθλο κόσμο ότι όλες οι πειθαρχικές επιτροπές αποτελούνται από δικαστές και λειτουργούν α-νε-ξά-ρτη-τα.

Άλλωστε, εντελώς ανεξάρτητη από την ΕΠΟ είναι και η διαδικασία στελέχωσης των επιτροπών, η οποία καθορίζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επομένως, η ομοσπονδία ουδεμία ανάμιξη είχε, έχει ή θα έχει με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί. Είναι απολύτως κατανοητό οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων να προκαλούν αντιδράσεις και μάλιστα κάποιες φορές έντονες από πρόσωπα ή ομάδες, αλλά σημασία έχει αυτές οι αποφάσεις να είναι αμερόληπτες και όχι αρεστές. Αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός της δικαιοσύνης».

 

gazzetta.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search