Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

400 εκ. ευρώ ζημιά στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο από το οριστικό λουκέτο

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 18:31 Γράφτηκε από τον
Τεράστια οικονομική ζημιά στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για την πρόωρη λήξη των πρωταθλημάτων. Τεράστια οικονομική ζημιά στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για την πρόωρη λήξη των πρωταθλημάτων.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται οι δύο επαγγελματικές λίγκες στην Ολλανδία, μετά την οριστική ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, γεγονός το οποίο αναγκάζει τη Ένωση των δύο πρωταθλημάτων να ζητήσει τη βοήθεια από την κυβέρνηση.

Με επιστολή της στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζει ότι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες του τομέα του ποδοσφαίρου και ζητάει ρεαλιστικές λύσεις για το πρόβλημα που έχει προκληθεί.

Παράλληλα, στο γράμμα υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με τη μελέτη που έχουν κάνει, με τη διακοπή του φετινού πρωταθλήματος και τα περιοριστικά μέτρα της επόμενης σεζόν, το ύψος της ζημιάς υπολογίζεται στα 300 εκατ.ευρώ, ενώ αν προστεθούν και περίπου 100 εκατ. ευρώ λόγω των μειωμένων εσόδων από τις μεταγραφές, ο αριθμός μπορεί να ανεβεί στα 400 εκατ.

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της κυβέρνησης, που ήταν αυτή η οποία απαγόρευσε τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Πηγή: sport-fm.gr 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ