Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

FIFA: Και επίσημα έκτακτη μεταγραφική περίοδος λόγω Ρωσίας – Πόσο θα διαρκέσει

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 09:12 Γράφτηκε από

Τα μεταγραφικά... ραντάρ των ομάδων ανοίγουν ξανά!

FIFA: Για όλα τα πράγματα στη ζωή υπάρχει η πρώτη φορά. Τώρα ήρθε η στιγμή για μεταγραφικές κινήσεις στο ποδόσφαιρο Μάρτη μήνα!

Νωρίτερα διαβάσατε στο Sportime για τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση ξένων παικτών από τη Ρωσία και απ’ ότι φαίνεται βγήκε… λευκός καπνός.

H Παγκόσμια Ομοσπονδία του Ποδοσφαίρου αποφάσισε να ανοίξει μία ειδική μεταγραφική περίοδο για ξένους παίκτες που έχουν εγκλωβιστεί στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Έτσι λοιπόν, θα μπορούν ελεύθερα να υπογράψουν σε νέα ομάδα συμβόλαιο χωρίς να έχουν συνέπειες για την κίνηση αυτή.

Η συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδος θα λήξει στις 7 Απριλίου, ενώ οι παίκτες θα μπορούν να ενταχθούν έως τις 30 Ιουνίου του 2022 στους νέους συλλόγους τους.

«Προκειμένου να διευκολυνθεί η αναχώρηση ξένων παικτών και προπονητών από τη Ρωσία, σε περίπτωση που οι σύλλογοι που ανήκουν στην ποδοσφαιρική ένωση της χώρας (FUR) δεν καταλήξουν σε αμοιβαία συμφωνία με τους αντίστοιχους ξένους παίκτες και προπονητές τους πριν ή στις 10 Μαρτίου 2022, οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές και οι τεχνικοί θα έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν μονομερώς τις συμβάσεις εργασίας τους με τους εν λόγω συλλόγους που συνδέονται με την FUR μέχρι το τέλος της σεζόν στη Ρωσία (30 Ιουνίου 2022)» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η FIFA.

«Η αναστολή ενός συμβολαίου… θα σημαίνει ότι οι παίκτες και οι προπονητές θα θεωρούνται “εκτός συμβολαίου” μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 και ως εκ τούτου θα είναι ελεύθεροι να υπογράψουν με άλλο σύλλογο χωρίς να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε συνέπειες», προσθέτει η ανώτατη αρχή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

πηγή sportime.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search