Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022

Έρευνα για διαφθορά στην Πόρτο

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 11:38 Γράφτηκε από

Στο στόχαστρο των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες η διοίκηση της Πόρτο.

Υπό διερεύνηση βρίσκεται η διοίκηση της Πόρτο με υποψίες για παράνομες πληρωμές 20 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με συμφωνίες μεταγραφών.

Οι εισαγγελικές αρχές στην Πορτογαλία εκτέλεσαν 33 εντάλματα έρευνας κυρίως στη Λισαβόνα και το Πόρτο τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός, στα γραφεία των «δράκων».

Η Εισαγγελία του Κεντρικού Τμήματος Ανακρίσεων και Εγκληματικών Δράσεων, ανέφερε ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε επαγγελματικούς χώρους, μεταξύ των οποίων μια τράπεζα και ένα αθλητικό σωματείο, καθώς και πολλές κατοικίες.

«Οι κινήσεις έγιναν για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων σε μια έρευνα για πιθανά εγκλήματα φορολογικής απάτης, απάτης, κατάχρησης εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που σχετίζονται με μεταγραφές ποδοσφαιριστών και χρηματοοικονομικά κυκλώματα που εμπλέκουν μεσάζοντες σε αυτές τις επιχειρήσεις», ανέφερε το γραφείο σε σχετική ανακοίνωση.

«Στο προσκήνιο είναι περιστατικά που συνέβησαν τουλάχιστον από το 2017 έως σήμερα, με έντονη διεθνή διάσταση και αφορούν πληρωμές προμηθειών άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ».

Η Πόρτο, εξέδωσε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ότι τα γραφεία του συλλόγου είχαν ερευνηθεί: «Η FC Πόρτο συνεργάστηκε με την ομάδα των ερευνητών, που είχε ως στόχο την κατάσχεση εγγράφων που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν την έρευνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λουίς Φιλίπε Βιέιρα παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Μπενφίκα τον Ιούλιο, αφού κρατήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη και «ξέπλυμα» χρήματος.

 

Πηγή: sport-fm.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search