Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Μηνάς Φράγκος στο Prismasport.gr: «Μπορεί να μην έφτασα πιο ψηλά αλλά κατάφερα να κερδίσω τον σεβασμό και να ζήσω μεγάλες επιτυχίες»

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 17:56 Γράφτηκε από τον
Ο Μηνάς Φράγκος. Ο Μηνάς Φράγκος.

Στις Ακαδημίες του Ηροδότου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Το μεγάλο ταλέντο του και η ωριμότητα που επέδειξε τον οδήγησαν γρήγορα στους Ν. Ηροδότου, όπου ξεκίνησε να παίζει και επίσημα παιχνίδια. Γέννημα, θρέμμα της Αλικαρνασσού και από τις σπάνιες περιπτώσεις που μόνο ένα μέλος της οικογένειας είχε το μικρόβιο, ο Μηνάς Φράγκος γράφει τη δική του μεγάλη, πολύχρονη ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Ηρόδοτος είναι η ομάδα που έχει αγωνιστεί συνολικά δέκα χρόνια και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην καρδιά του και στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

15f

 

Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής αποτελεί έναν εκ των πιο ποιοτικών μέσων που διαθέτει το Ηράκλειο και σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί έχει αφήσει το στίγμα του και έχει προσφέρει τα μέγιστα. Είναι από τους αθλητές που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει επιτυχία, αφού έχει κατακτήσει πολλές φορές την κορυφή με τις ομάδες που αγωνίστηκε και κυρίως με τον Ηρόδοτο. Συνολικά πέντε τίτλους, τέσσερα κύπελλα ΕΠΣΗ και ένα κύπελλο ερασιτεχνών είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός του!

Πρόκειται για ιδιαίτερα αγαπητό ποδοσφαιριστή στα τοπικά δρώμενα, όχι μόνο για τις ικανότητες του μέσα στι γήπεδο. Στην ποδοσφαιρική του διαδρομή δίνει μεγάλη βαρύτητα στον αλληλοσεβασμό, καταφέρνοντας να κερδίσει και ο ίδιος τον σεβασμό όλων με την αξιόλογη παιδεία που διαθέτει.

Ο Μηνάς Φράγκος μίλησε στο Prismasport.gr για την πολύχρονη ποδοσφαιρική του πορεία, για τον Ηρόδοτο, για τα όνειρα του, για τις μεγάλες επιτυχίες που έζησε και άλλα.

Η αξιόλογη πορεία του Μηνά Φράγκου στο ποδόσφαιρο

7f

Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Ηροδότου, στη συνέχεια προωθήθηκε στους Ν. Ηροδότου και μετέπειτα στην πρώτη ομάδα. Έχει αγωνιστεί επίσης στον ΠΟΑ, στη Χερσόνησο, στον Γιούχτα, στη Δόξα Γ., στον ΠΑΟΚρουσώνα, ενώ φέτος αγωνίζεται με τον ΠΑΝΟΜ. Επίσης ήταν μέλος της Μικτής ΕΠΣΗ με προπονητή τον κ. Ντάγκινη.

Ο Μηνάς Φράγκος έχει αγωνιστεί μέχρι τη Γ΄Εθνική και έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, με πολλές επιτυχίες! Έχει πανηγυρίσει πέντε τίτλους, τέσσερις με τον Ηρόδοτο και ένα με τη Χερσόνησο. Επίσης έχει σηκώσει την κούπα του κυπέλλου ΕΠΣΗ τέσσερις φορές, τρεις με τον Ηρόδοτο και μια με τον Γιούχτα. Και έχει κατακτήσει με τον Ηρόδοτο μια φορά το κύπελλο ερασιτεχνών.

-Ποιο ήταν το έναυσμα να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Από πολύ μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει συνέχεια να ασχολείται με το άθλημα. Είτε να παίζω, είτε να βλέπω αγώνες, είχα το μικρόβιο του ποδόσφαιρου και μου έδινε απόλυτη ευχαρίστηση η ενασχόληση με τον βασιλιά τον σπορ».

10f

-Εκπληρώθηκαν τα όνειρα σου στην πολύχρονη διαδρομή σου;

«Το όνειρο μου πάντα ήταν να παίξω και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Πιστεύω ότι παρόλο που δεν τα κατάφερα να αγωνιστώ σε πιο υψηλές κατηγορίες από τη Γ΄Εθνική ,έχω καταφέρει πολλά. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα πολλούς τίτλους έστω στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Επίσης κέρδισα τον σεβασμό σε όποια ομάδα αγωνίστηκα. Έκανα αμέτρητες γνωριμίες και νιώθω γεμάτος».

-Ποιος είναι σήμερα ο προσωπικός σου στόχος;

«Έτσι όπως είναι η κατάσταση που ζούμε σήμερα θέλω να έχουμε όλοι υγεία και τα άλλα έρχονται».

                «Έχω ως πρότυπο τον Μιχάλη Φραγκουλάκη»

12f

-Ποιον ποδοσφαιριστή είχες ως πρότυπο και γιατί;

«Παρόλο που είμαι τυχερός που είχα και έχω συμπαίκτες που έχουν παίξει σε εθνικές κατηγορίες και Α΄Εθνική, πάντα χαιρόμουν με τον Μιχάλη Φραγκουλάκη, ο οποίος είναι και φίλος μου. Ήμασταν και συμπαίκτες στον ΠΟΑ και στον Ηρόδοτο. Για μένα είναι πρότυπο για το πάθος που βγάζει. Επίσης τον ξέρω τι άνθρωπος είναι μέσα και έξω από το γήπεδο».

-Υπήρξε κάποια στιγμή που απογοητεύτηκες και σκέφτηκες να σταματήσεις;

«Δεν έχω απογοητευτεί ποτέ όσα χρόνια παίζω ποδόσφαιρο στον βαθμό που να σκεφτώ να σταματήσω. Σε όλες τις ομάδες που πήγα ήταν τόσες οι ευχάριστες οι στιγμές που πάντα τα έβλεπα όλα θετικά».

-Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά που έχεις αποκομίσει από το ποδόσφαιρο;

«Έχω μάθει πολλά πράγματα από το ποδόσφαιρο σε πολλούς τομείς. Αυτό που μου άρεσε πάντα και επιδίωκα ήταν ο σεβασμός ανάμεσα σε μένα και τους ανθρώπους που συνεργάστηκα. Για παράδειγμα στη Δόξα Γαλιάς και στον ΠΑΟΚρουσών με τον κ. Καμπουράκη, την κ. Ελένη και τον κ. Μπουμάκη αντίστοιχα. Αμέτρητες φιλίες που πάντα τις κουβαλάς σε όλη σου τη ζωή».

             «Ο Ηρόδοτος είναι και θα είναι πάντα η ομάδα μας»

2f

-Ο Ηρόδοτος αποτελεί μεγάλο κομμάτι στην καριέρα σου. Τι σημαίνει για σένα;

«Για μας που έχουμε μεγαλώσει στον Ηρόδοτο ποδοσφαιρικά ήταν και θα είναι πάντα η ομάδα μας. Πιστεύω ότι όποιος έχει περάσει από τα αποδυτήρια του Ηροδότου θα καταλάβει τι εννοώ και πόσο κοντά είναι οι φίλαθλοι του».

-Φέτος αγωνίζεσαι στον ΠΑΝΟΜ. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Εφόσον παίξουμε ξανά, ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ηρεμία μέσα στα αποδυτήρια. Επίσης να παίξουν νέα παιδιά, όπως και γίνεται μέχρι τώρα».

            «Είμαι χαρούμενος που ανήκω φέτος στον ΠΑΝΟΜ»

-Πώς είναι η συνεργασία σου με το Δ.Σ, τον προπονητή και τους συμπαίκτες σου;

«Πιστεύω ότι η συνεργασία με όλους είναι άριστη. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω φέτος στην ομάδα των Μαλίων, με συμπαίκτες που σέβομαι αρκετά. Τον ίδιο σεβασμό νιώθω για τον προπονητή κ. Κουλούρα και από το διοικητικό συμβούλιο για τον κ. Κρητικό και για τον κ. Βλαστό».

-Σε ενδιαφέρει η προπονητική;

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα είμαι κοντά στο ποδόσφαιρο όταν κρεμάσω τα παπούτσια μου».

-Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο;

4f

«Το Ηράκλειο έχει υψηλό επίπεδο στο ποδόσφαιρο. Και έχουν βγει παίκτες που έχουν κάνει μεγάλη καριέρα».

-Πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεάσει τις ομάδες η διακοπή;

«Η διακοπή έχει πάει πίσω πολλά πράγματα στη ζωή μας, το ίδιο γίνεται και στις ομάδες. Θα χρειαστεί χρόνος εκ νέου προσαρμογής μετά την επανέναρξη».

-Πώς αντιμετωπίζεις τη δύσκολη κατάσταση με την πανδημία;

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, στην οποία προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί και να περνάμε την καθημερινότητα μας όσο το δυνατόν πιο ήρεμα».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport