Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Βασίλης Κουβίδης στο Prismasport.gr: «Η ΕΠΣΗ ίσως να είναι στα μελλοντικά μου σχέδια»

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 11:46 Γράφτηκε από την
Ο Βασίλης Κουβίδης. Ο Βασίλης Κουβίδης.

Από την τρυφερή παιδική ηλικία ακολουθούσε τον πατέρα του στο γήπεδο και λάτρεψε το τοπικό ποδόσφαιρο, την ομάδα του χωριού του και τον τόπο του. Ο αείμνηστος Ευάγγελος Κουβίδης υπήρξε από τους ιδρυτές και διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομάδας της Τυλίσου δείχνοντας τον δρόμο στον γιο του Βασίλη, ο οποίος τον ακολουθεί με επιτυχία μέχρι και σήμερα για 36 χρόνια! Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ως επιθετικός και διένυσε 16 χρόνια πορείας μόνο με τη φανέλα της αγαπημένης του Τυλίσου! Έφτασε να αγωνίζεται και στην Α΄κατηγορία, ενώ από το 1990 μετά από έναν τραυματισμό οπισθοχώρησε στην άμυνα μέχρι που κρέμασε τα παπούτσια του το 2000. Ακολουθεί μια επιτυχημένη ανοδική πορεία ως παράγοντας υπηρετώντας την Τύλισο από διάφορα πόστα, όπως του γενικού αρχηγού και του μέλους. Το 2006 αναλαμβάνει για πρώτη φορά την προεδρία μετά από παραίνεση του τότε προέδρου κ. Χαλκιαδάκη και φέτος συμπλήρωσε 14 χρόνια στον προεδρικό θώκο!

120465156 3201892796605814 5865755682054568307 n

Ο Βασίλης Κουβίδης ως παίκτης έχει φορέσει μόνο τη φανέλα της Τυλίσου!

Η μακρόχρονη πορεία του στο ποδόσφαιρο του επιφύλαξε πολλές χαρές και λύπες με την ιστορία να τον καταγράφει ως επιτυχημένο, αφού η ομάδα επί της προεδρίας του ανέβηκε στην Α1 ΕΠΣΗ και απέκτησε μεγάλη δυναμική. Το γεγονός ότι βρέθηκε πέρυσι στη Β΄ΕΠΣΗ ήταν απόφαση της διοίκησης. Η Τύλισος όλα τα χρόνια έχει καθιερωθεί στα τοπικά πρωταθλήματα πραγματοποιώντας εξαιρετικές πορείες μέσα στην πεντάδα και αποτελεί πλέον έναν δυνατό, ανταγωνιστικό αντίπαλο.

Ο λόγος για τον Βασίλη Κουβίδη, έναν παράγοντα αγαπητό στον χώρο του ποδοσφαίρου. Δραστήριο, εργατικό , οικογενειάρχη, ο οποίος ορμώμενος από την αγάπη του για τον τόπο του και με κύριο χαρακτηριστικό το ήθος αποτελεί έναν από τους ακούραστους εργάτες του τοπικού ποδοσφαίρου. Η προσφορά του στην Τύλισο και γενικότερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται από όλους μέγιστη και πολύτιμη.

Ένα από τα ξεχωριστά στατιστικά που τον συνοδεύουν στην πολύχρονη πορεία του είναι η στήριξη στους προπονητές που έχει συνεργαστεί. Στα 14 χρόνια της θητείας του ως πρόεδρος έχει δουλέψει μονο με 5 προπονητές! Ξεκίνησε με τον Γιώργο Ποντίκαλη και ακολούθησαν οι Μιχάλης Ζουραράκης, Γιάννης Διαμαντάκης, Σταμάτης Μαματζάκης και Γιώργος Φιολιτάκης.

Το Prismasport.gr φιλοξενεί τον πρόεδρο της Τυλίσου σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, στην οποία δεν διστάζει να απαντήσει με θάρρος σε όλες τις ερωτήσεις και να καταθέσει την άποψη του.

Ο Βασίλης Κουβίδης μίλησε για όλους και όλα, για την πορεία του μέχρι σήμερα στο τοπικό ποδόσφαιρο, για τις ευχάριστες και δυσάρεστες αναμνήσεις, για την άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για τα λάθη που όπως υποστηρίζει έχει κάνει η ΕΠΣΗ. Επίσης για τους τρόπους με τους οποίους η Ένωση θα μπορούσε να βοηθήσει τα σωματεία, για την κίνηση των ομάδων να ζητήσουν τη μείωση των εξόδων και για τα παράλογα όπως λέει πρόστιμα. Μας αποκάλυψε το μεγάλο του όνειρο να μετατραπεί το γήπεδο της Τυλίσου σε «παλάτι» και σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα και αν επιθυμεί να ασχοληθεί παραγοντικά με την Ένωση Ηρακλείου.

                                    «Κορυφαίες στιγμές τα δύο πρωταθλήματα με την Τύλισο»

120453080 3207555135961049 4112523874390797024 n

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο;

«Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου ήταν από τους ιδρυτές της Τυλίσου και είχε προσφέρει πολλά στην ομάδα και στον τόπο μας. Στο χωριό μας το άθλημα που αγαπούσαν όλοι ήταν το ποδόσφαιρο. Πήγαινα και εγώ στο γήπεδο παίρνοντας το έναυσμα από τον πατέρα μου και αρχικά έγινα ποδοσφαιριστής. Έπαιξα για 16 χρόνια μόνο στην Τύλισο ως επιθετικός και αργότερα ως αμυντικός μέχρι και στην Α΄ κατηγορία. Ήταν δυνατή ομάδα και είχαμε φτάσει να διεκδικήσουμε άνοδο σε μπαράζ με τον Ποσειδώνα».

-Ποιο ήταν το έναυσμα να γίνετε ενεργό μέλος του Δ.Σ;

«Η ομάδα το 2000 ήταν στη Β΄ΕΠΣΗ για πολλά χρόνια. Ήμασταν μια παρέα, στην οποία συμμετείχε και ο παλιός Δήμαρχος ο κ. Χαλκιαδάκης. Αποφασίσαμε να αναλάβουμε και με πολλή δουλειά και μεράκι να στηρίξουμε την ομάδα, η οποία ήταν και παραμένει σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Η παρέα αυτή ήταν ενωμένη και αχώριστη για αρκετά χρόνια».

-Πώς πήρατε την απόφαση να ηγηθείτε της ομάδας το 2006;

«Με την παρέα μας όπως ανέφερα είχαμε ήδη ξεκινήσει το έργο μας από το 2000. Τότε πρόεδρος ήταν ο κ. Χαλκιαδάκης, ο οποίος με παρότρυνε να αναλάβω την προεδρία. Το αποφάσισα και δεν το έχω μετανιώσει, γιατί θέλω να προσφέρω στον τόπο μου και έχουμε ζήσει πολλές ανεπανάληπτες στιγμές».

-Ποιες αναμνήσεις θυμάστε ευχάριστα και ποιες θα θέλατε να ξεχάσετε;

120445828 335533910857964 6575831241974200243 n

«Οι πιο ευχάριστες αναμνήσεις είναι τα δύο πρωταθλήματα που έχουμε κατακτήσει κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Τις περιόδους 2007-2008 από τη Β΄ στην Α΄κατηγορία με καταπληκτική πορεία και 2016-2017 από την Α2 στην Α1 ΕΠΣΗ. Η πιο άσχημη στιγμή ήταν σίγουρα όταν υποβιβάστηκε η ομάδα από την Α2 στη Β΄ την περίοδο 2014-2015 μετά από αγώνα μπαράζ με τις Ελπίδες, στον οποίο χάσαμε στο τέλος του αγώνα».

       «Αποδείχτηκε σωστή η απόφαση να ρίξουμε την ομάδα στη Β΄ΕΠΣΗ»

-Πόσο δύσκολη ήταν πέρυσι η απόφαση να ρίξετε την ομάδα στη Β΄ΕΠΣΗ και γιατί οδηγηθήκατε σε αυτή την λύση;

«Η απόφαση να πέσει η ομάδα στη Β΄ΕΠΣΗ για την περίοδο 2019-2020 ήταν δύσκολη αλλά δεν την πήρα μόνος μου. Συζητήσαμε στο Δ.Σ και αποφασίσαμε να κάνουμε επανεκκίνηση. Είχαμε φτάσει στο σημείο να παίζει στην ομάδα μόνο ένα παιδί από την Τύλισο. Και επίσης άλλος ένας σημαντικός λόγος ήταν ο οικονομικός. Η φιλοσοφία που ακολουθήσαμε ήταν τελικά σωστή, αφού σήμερα στην ομάδα αγωνίζονται 8 παιδιά από το χωριό. Και βλέπουμε ότι και άλλες ομάδες ακολούθησαν το παράδειγμα μας. Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία είναι τεράστια και το ερασιτεχνικό προδόσφαιρο αδυνατεί να σηκώσει το βάρος. Όπως βλέπουμε δυστυχώς δεν έχουμε και δεν θα έχουμε βοήθεια. Όλοι μας λοιπόν πρέπει να προχωρήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις και να κάνουμε προσεκτικές κινήσεις».

89251321 10220924293713032 3448719551682838528 n

-Ποιος είναι ο στόχος της Τυλίσου στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ;

«Ο στόχος μας είναι μια καλή πορεία. Θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία να προωθούμε παιδιά από την περιοχή. Έχουμε καταφέρει να έχουμε χαμηλό μέσο όρο ηλικίας 22-23 ετών και είναι πολύ σημαντικό. Αν έρθει κάτι καλύτερο, καλώς να έρθει αλλά δεν είναι ο σκοπός μας. Βασικό μας γνώμονας είναι η σύνεση σε όλες τις αποφάσεις μας, χωρίς να κάνουμε ενέργειες, για τις οποίες στο μέλλον δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Στις Ακαδημίες που είναι και οι βάσεις μας γίνεται εξαιρετική δουλειά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Συνεργαζόμαστε άψογα με τον Χρήστο Καταρτζόγλου για δεύτερη χρονιά.

Εύχομαι σε όλα τα σωματεία καλή αρχή και καλή χρονιά, να πάνε όλα καλά, να δούμε δυνατούς αγώνες και να έχουμε όλοι υγεία».

-Ποια είναι η γνώμη σας για τον 2ο όμιλο που τοποθετήθηκε η ομάδα σας;

«Γενικά τα φετινά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με ιδιαίτερες συνθήκες, πρωτόγνωρες για όλους μας. Όπως έχω ξαναπεί ο όμιλος μας είναι πολύ δυνατός, καλύτερος και από την Α1 ΕΠΣΗ και ελπίζουμε αν δεν υπάρξουν προβλήματα με την επιδημία ότι θα δούμε ανταγωνιστικά παιχνίδια. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να επιτραπεί και ένας αριθμός φιλάθλων, κομμάτι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτό βέβαια που προέχει είναι η υγεία όλων μας».

-Πώς είναι η συνεργασία σας με το Δ.Σ της Τυλίσου και με τον προπονητή, Μιχάλη Ζουραράκη;

«Με τα μέλη του Δ.Σ έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Πέρυσι βοήθησαν όλοι την ομάδα να κάνει την επανεκκίνηση. Ο προπονητής, Μιχάλης Ζουραράκης είναι ένας έμπειρος προπονητής, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Η εμπειρία του είναι σημαντική και η φιλοσοφία του συνάδει με τη δική μας, να βοηθήσουμε στην προώθηση νέων παικτών από την Τύλισο».

           «Τα πρωταθλήματα χτίζονται όπως τα σπίτια από κάτω προς τα πάνω...»

1t

-Είστε ικανοποιημένος από την αναδιάρθρωση που πραγματοποίησε η ΕΠΣΗ, ποια είναι η άποψη σας για το τοπικό ποδόσφαιρο;

«Το επίπεδο των τοπικών πρωταθλημάτων στο Ηράκλειο είναι πολύ υψηλό. Δυστυχώς φέτος με την αναδιάρθρωση «χάλασε» το πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ, το οποίο θεωρούσα πολύ ανταγωνιστικό. Διαφωνώ με την επιλογή των δύο ομίλων και να ανέβουν 10 ομάδες από τη Β΄ΕΠΣΗ. Η Α2 είναι η καλύτερη κατηγορία και οι 18 ομάδες ήταν αρκετές. Τα πρωταθλήματα τα χτίζουμε όπως και τα σπίτια από κάτω προς τα πάνω. Η ΕΠΣΗ όμως κοιτούσε την Α1 ΕΠΣΗ και έκανε προγραμματισμό. Έπρεπε να ξεκινήσουν από τη Γ΄ΕΠΣΗ και να ανεβαίνουν προς τα πάνω. Η Α1 ΕΠΣΗ δεν είναι η κατηγορία που θα έπρεπε να είναι.

Επίσης η ΕΠΣΗ πρέπει να αντιμετωπίζει ίσα όλες τις ομάδες. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε δύο ομάδες πότε θα αποφασίσουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν ή πότε θα δηλώσουν συμμετοχή. Και να εμφανίζονται στην τελευταία στιγμή με την ανοχή της Ένωσης».

-Κάποιες ομάδες ζήτησαν βοήθεια για να μειωθούν τα έξοδα, συμφωνείτε;

«Ζητάμε να μην πληρώνουμε τους διαιτητές, τους γιατρούς, να μας κάνουν έκπτωση στα παράβολα και άλλα. Δεν συμφωνώ. Την ίδια στιγμή κάποιοι παράγοντες δίνουν χιλιάδες ευρώ για μεταγραφές. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση οι παράγοντες έχουν άδικο. Όταν ξεκινάμε τον σχεδιασμό ξέρουμε τα έξοδα και είμαστε υποχρεωμένοι να τα βγάλουμε πέρα».

-Η Τύλισος έχει κάνει την αίτηση στο Μητρώο των Ερασιτεχνικών Σωματείων;

«Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες και συνεχίζουμε. Είναι δύσκολο για τα ερασιτεχνικά σωματεία να ολοκληρώσουν την εγγραφή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις απαιτήσεις της πολιτείας και προσπαθούμε να προχωρήσουμε τη δύσκολη και χρονοβόρα, γραφειοκρατική διαδικάσια».

                              «Η ΕΠΣΗ θα μπορούσε να ιδρύσει το ταμείο αρωγής»

-Με ποιον τρόπο θα μπορούσε η ΕΠΣΗ να βοηθήσει τα σωματεία;

«Η ΕΠΣΗ θα μπορούσε να αναζητήσει χορηγούς και να ιδρύσει το ταμείο αρωγής παικτών. Όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη, όπως σοβαροί τραυματισμοί το ταμείο να καλύπτει τα έξοδα. Επίσης να υπάρχει λογική στην επιβολή των προστίμων. Δεν γίνεται να μην έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε και να μας επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για δυσμενείς δηλώσεις. Το γνωρίζουμε ότι είναι κανονισμός από την ΕΠΟ, ωστόσο η ΕΠΣΗ θα μπορούσε να είναι πιο ελαστική».

-Η ΕΠΣΗ πράττει σωστά να μην ορίζει αγώνες σε περίπτωση οφειλών;

«Συμφωνώ να το κάνουν και πράξη. Αν οι ομάδες δεν πληρώσουν τις οφειλές να μην ορίζονται οι αγώνες. Διότι δεν μπορεί ο καθένας να δημιουργεί επεισόδια, φασαρίες και να μην τιμωρείται».

-Ποια είναι η γνώμη σας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη διαιτησία;

«Είχαμε πολύ καλούς διαιτητές, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους αποχώρησαν. Οι καλοί, έμπειροι και σοβαροί που έμειναν σφυρίζουν στα εθνικά πρωταθλήματα. Δυστυχώς λείπουν αυτοί που έφυγαν».

-Θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε παραγοντικά με την ΕΠΣΗ;

«Την τωρινή περίοδο δεν είναι στα σχέδια μου να ασχοληθώ παραγοντικά με την ΕΠΣΗ. Μελλοντικά όμως με ενδιαφέρει το ενδεχόμενο και ίσως να υπηρετήσω το τοπικό ποδόσφαιρο και ως παράγοντας της Ένωσης. Από το 2000 και μετά έχω πολλές προτάσεις και τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου».

                                «Προτεραιότητα μας να γίνει το γήπεδο παλάτι»

473451 10150584839743341 1723515879 o

-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα στο γήπεδο της Τυλίσου;

«Είναι άμεση προτεραιότητα εμένα και του διοικητικού συμβουλίου τα έργα στο γήπεδο της Τυλίσου. Επιθυμούμε να γίνει «παλάτι» και θα το επιτύχουμε. Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την αλλαγή του χλοοτάπητα και την τοποθέτηση φωτισμού led στους προβολείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στα σωματεία. Επίσης η Τύλισος έχει καταφέρει μόνη της να εξασφαλίσει και χρηματοδότηση 296.000 ευρώ από τη Γ.Γ.Α για την κατασκευή σύγχρονων αποδυτηρίων. Και τα δύο έργα βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο από τον Δήμο Μαλεβιζίου».

-Ποιοι σας έχουν στηρίξει στην πολύχρονη παρουσία σας στο τοπικό ποδόσφαιρο;

«Η σύζυγος μου και τα δύο μου παιδιά είναι πάντα κοντά μου, με ανέχονται και με στηρίζουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στη σύζυγο μου και στους δύο γιους μου που είναι δίπλα μου όλα τα χρόνια της ενασχόλησης μου με το ποδόσφαιρο. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χωριό μου και σε όλους που έχουν περάσει από το Δ.Σ του αθλητικού ομίλου Τυλίσου τα τελευταία 15 χρόνια».

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport