Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Ο πρωταθλητής κόουτς της Α1 ΕΠΣΗ μιλάει στο prismasport.gr

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 10:34 Γράφτηκε από τον
Γιάννης Χατζησεβαστός Γιάννης Χατζησεβαστός

Ο προπονητής της Δαμάστας παραχώρησε Συνέντευηξη αποκλειστικά στο prismasport.gr.

Αποχώρησε έπειτα από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια από τον πάγκο της Μινωικής. Ακολούθησε στην συνέχεια η πρόταση της Δαμάστας με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ χωρίς να χρειαστούν play off έχοντας διαφορά 10 βαθμών από τον 2ο Αλμυρό.

Τρία χρόνια προπονητής στην Μικτή Ηρακλειόυ, σίγουρα θεωρείται ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς στον αθλητικό χώρο του Ηρακλείου. 

Ο λόγος για τον Γιάννη Χατζησεβαστό ο οποίος παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα Συνέντευξη στο prismasport.gr, όπου μίλησε τόσο για την επιτυχία της Δαμάστας με την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ' Εθνική, για τον πρόεδρο Αντώνη Παπαδάκη, για το επίπεδο της Α1 ΕΠΣΗ, την αγαπημένη του Μινωική, και την Μικτή Ηρακλείου.

88346918 186891799410982 6659588354293628928 n

Διαβάστε την Συνέντευξη:

 -Τέλος καλό όλα καλά, η Δαμάστα είναι πρωταθλήτρια, ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας;

«Καταρχήν θέλω να πω ότι κανένα πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Πάντα υπάρχει πίεση από όλους γιατί ο στόχος είναι δύσκολος. Τίποτα δεν είναι εφικτό να κατακτηθεί χωρίς προγραμματισμό, δουλειά και υπομονή. Για να πάρει μια ομάδα το πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχει μια συνταγή κάποια συστατικά. Η μεγάλη της επιτυχία σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ήταν ότι το πήραμε χωρίς πλέι-οφ με τόσους βαθμούς διαφορά από τον Αλμυρό αλλά και πολλούς περισσότερους από τον τρίτο και τον τέταρτο. Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν δύο από τα βασικά συστατικά, η λέξη οικογένεια ήταν το κλειδί. Γιατί στα δύσκολα όταν η ομάδα μας έκανε μια μικρή κάμψη το οικογενειακό κλίμα και η σωστή διαχείριση από όλους μας βοήθησε να ξαναβρούμε γρήγορα τον καλό μας εαυτό. Ο πρόεδρος ήταν μπροστά σε όλα αυτά και στο τέλος έπαιρνε σωστές αποφάσεις».

-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη Δαμάστα να ξεχωρίσει;

«Η ποιότητα σε όλα τα επίπεδα έμψυχο και άψυχο υλικό και η αντοχή όλων μας στην πίεση όταν αυτή υπήρχε!!!
Το ποδοσφαιρικό τμήμα από άξιους ποιοτικούς παίκτες, άψογους χαρακτήρες που έχουν παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και νέα παιδιά φιλόδοξα που διψούν για διάκριση.
Η ποιότητα των διοικούντων, ο καθένας είχε συγκεκριμένη δουλειά, συγκεκριμένο στόχο και όλα αυτά υπό το βλέμμα του πρόεδρου μας.
Οι αξιοζήλευτοι χώροι μας στο γήπεδο μας, τα αποδυτήρια, ο χώρος για μασάζ, το damasta tv, to προπονητικό μας υλικό. Ήταν στοιχεία που όλοι μας δουλεύαμε κάτω από ιδανικές συνθήκες και έναν άνθρωπο εκεί τον κ. Γιάννη που τα είχε όλα άψογα .
Τους φιλάθλους μας από το χωριό που πιστεύω ότι τους κάναμε περήφανους. Αγωνιστικά όλα τα στατιστικά στοιχεία, αήττητη έδρα, καλύτερη άμυνα, 2η καλύτερη επίθεση δείχνουν γιατί ξεχώρισε η Δαμάστα και δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν.
Όλα τα παραπάνω είναι ότι έπρεπε να έχει ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας! Σε όλα αυτά θέλω να προσθέσω αλλά και να ευχαριστήσω συνάμα τους συνεργάτες μου. Τον κ. Αργέντη και τον κ. Μαρή για την πολύτιμη βοήθεια που έδωσαν σε μένα προσωπικά αλλά και στους ποδοσφαιριστές μας όλη τη χρόνια».

88006253 186888829411279 7457227011669360640 n

-Πώς κρίνεις το επίπεδο στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ;

«Το πρωτάθλημα της Α1 είναι το ανταγωνιστικότερο των τελευταίων ετών και αυτό όχι μόνο γιατί υπήρχαν play off και play out άσχετα ότι δεν έγιναν. Αλλά γιατί όλες οι ομάδες ήταν δυνατές, δύσκολες και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα ο Αλμυρός έφερε ισοπαλία με ΑΟΤ, Μοίρες, Γόρτυς έχασε από ΑΕΚ, Μινωική, ΟΦΑ. Η Δαμάστα έφερε ισοπαλία με ΟΦΑ, ΑΟΤ. Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν το πόσο αμφίρροπο ήταν όσον αφορά τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα αυτών. Το ίδιο αφορά και χαμηλά στην βαθμολογία, καθώς την προτελευταία αγωνιστική ξεκαθάρισε το τοπίο του υποβιβασμού».

-Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να φύγεις από τη Μινωική και να μετακομίσεις στη Δαμάστα;

«Όταν έφυγα από τη Μινωική δεν υπήρχε η πρόταση της Δαμάστας! Στη Δαμάστα πήγα ενώ είχα και πρόταση από ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Την απόφαση μου να φύγω την είχα πάρει καιρό πριν αλλά λόγω του κ. Διλβόη που τότε αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας δεν μπορούσα να τους το αναφέρω για λογούς ηθικής. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση μου αλλά θεωρούσα ότι είχα να δώσω το είχα δώσει 4 χρόνια. Έβλεπα ότι έκανα κακό στην ομάδα αλλά και στον εαυτό μου. Είναι σημαντικό να ξέρεις το πότε θα πρέπει να φύγεις για να δώσεις και το χρονικό διάστημα στην ομάδα να μπορεί να κάνει τις ανάλογες κινήσεις της».

-Τι σημαίνει για σένα η Μινωική;

«Είναι πολλές λέξεις, πολλά συναισθήματα, πολλές άξιες που εύχομαι αυτά που πέρασα και ένιωσα στη Μινωική να τα ξανανιώσω και να τα νιώσουν και άλλοι προπονητές! Ήταν το 2ο μου σπίτι, γνώρισα ανθρώπους πατελονάτους και ντόμπρους και πήρα αγάπη, αξία, Έδωσα ψυχή και εκτίμηση και έργο. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι η Μινωική θα βρει τον δρόμο της γιατί έχει γερές βάσεις και υποδομές. Γίνεται εξαιρετική δουλειά. Αυτή την ομάδα με αυτούς τους ανθρώπους θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου!»

-Τι πιστεύεις ότι απαιτείται για να ξεχωρίσει η Δαμάστα στη Γ΄Εθνική;

«Στη Δαμάστα να έρθουν οι καλύτεροι! Σε όλες τις ομάδες πρέπει να υπάρχει ένας ηγέτης. Κάποιος που θα ηγηθεί όλη αυτή την ομάδα οικονομικά αλλά και διοικητικά. Το σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι θέλουν την ίδια διοίκηση, τον ίδιο πρόεδρο. Θα μου πείτε ποιος δεν θα τον ήθελε; Πρέπει να φτιαχτεί μια ομάδα υψηλής απόδοσης με βάση και νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Να θυσιάζουν όλοι το ατομικό συμφέρον για την ομάδα μας. Σημαντικό και η στελέχωση αυτής της ομάδας από ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και από διαχείριση καταστάσεων. Αγωνιστικά πρέπει να χτιστεί μια ομάδα με αγωνιστική ταυτότητα με πλάνο και στρατηγική, με παίκτες με προσωπικότητα, σε συνδυασμό εμπειρίας της κατηγορίας και φιλοδοξίας αλλά και μέλλον. Λέξεις κλειδιά, πάθος, ψυχή και όλοι μας να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας μέσα στο γήπεδο και ποδοσφαιρικά σκεπτόμενους παίκτες, με ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Αν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν μαζί με υπομονή γιατί μιλάμε για ομάδα που χτίζεται, τότε νομίζω ότι μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους της στη Γ΄Εθνική».

- Ποια είναι η γνώμη σου για τον Αντώνη Παπαδάκη; Πώς είναι η συνεργασία σας;

«Για τον Αντώνη Παπαδάκη ίσως να μην είμαι εγώ ο πιο αντικειμενικός για να σας πω τι άνθρωπος είναι. Μας συνδέει μια μακροχρόνια οικογενειακή φιλιά. Ένας άνθρωπος, ο όποιος δείχνει όποτε του ζητηθεί το πρόσωπο της αγάπης και της αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, σε αθλητές με προβλήματα, σε οικογένειες οικονομικά αδύναμες, σε παιδιά που χρήζουν άμεση βοήθεια. Παρέχει οικονομική βοήθεια σε πολλούς συλλόγους ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Σε ότι αφορά τα παιδιά όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι μεγάλη η στήριξη του οικονομικά αλλά και για υλικό εξοπλισμό των ασθενοφόρων τους. Και τόσα άλλα, είναι οικονομικά φερέγγυος και τίμιος ,αλλά το βασικότερο είναι ότι τα κάνει χωρίς αντάλλαγμα αλλά μέσα από την καρδιά του. Του εύχομαι ο θεός να τον έχει καλά γιατί τέτοιους ανθρώπους τους έχουμε ανάγκη στον χώρο μας και όχι μόνο».

88321461 184877426279086 4727390517531246592 o

-Μετά από τρία χρόνια στη Μικτή Ηρακλείου, πιστεύεις ότι υπάρχουν ταλέντα, είσαι ικανοποιημένος από το επίπεδο;

« Είναι η τρίτη μου συνεχόμενη χρόνια στη Μικτή ομάδα του Ηρακλείου. Οι μικτές ομάδες κατά μεγάλο ποσοστό είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό προσωπικά. Το έχω βιώσει ιδιαίτερα τις 2 προηγούμενες χρονιές με την συμμέτοχη της ΕΠΣΗ σε 2 ισαρίθμους τελικούς Ελλάδας. Σίγουρα φέτος η πρώτη θέση είναι σημαντική αλλά λόγω των τελευταίων γεγονότων θα δούμε τι θα γίνει. Βλέπεις τους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές, βλέπεις τι ταλέντο υπάρχει και πραγματικά υπάρχει ταλέντο αλλά υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αν και πόσα ταλέντα θα έχουν την ανάλογη εξέλιξη. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη θα έλεγα ότι κάπου στην «μετάβαση» χάνονται πολλά παιδιά, τι εννοώ; Διαφωνώ με τον τρόπο των Κ19 όπως λειτουργούν αυτές οι ομάδες. Τα παιδιά αυτών των ομάδων λόγω της φύσεως αυτών των πρωταθλημάτων δεν δίνουν σε αυτούς τους παίκτες τα εχέγγυα να είναι έτοιμοι για να παίξουν σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα άμεσα. ‘Όταν οι παίκτες αυτοί δεν παίζουν με μεγαλύτερους ηλικιακά αλλά και εμπειρικά συμπαίκτες ή αντίπαλους. όταν δεν παίζουν σε έδρες δύσκολες, όταν δεν νιώθουν την πίεση του πρωταθλητισμού η υποβιβασμού. Τότε πως θα δώσω τα όπλα αυτά σε έναν τέτοιο παίκτη να ενσωματωθεί σε μια ομάδα που ξέρουμε όλοι τι θα πει πίεση και πως κάτω από πίεση θα μπορεί να αντεπεξέλθει; Σίγουρα τα πρωταθλήματα των ΠΑΕ είναι αξιόλογα ως προς τεχνικά στοιχεία αλλά και συμπεριφοράς. Τα 19χρονα παιδιά αυτά αν ήταν σε ομάδες Γ΄Εθνικής σίγουρα θα ήταν πολύ πιο έτοιμα για το παραπάνω βήμα. Παράδειγμα οι εικοσάρηδες στις ομάδες της Ισπανίας, στη Μπαρτσελόνα, στη Ρεάλ κ.α παίζουν σε πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής και ανά πάσα στιγμή παίρνουν παίκτες οι μεγάλες ομάδες τους αν χρειαστούν σε οποιοδήποτε παιχνίδι και χρονική στιγμή».

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Search

Prisma Sport