Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Δημήτρης Τυράκης στο Prismasport.gr: «Μετά από 27 χρόνια πρόεδρος δεν το αποκλείω να ασχοληθώ στο μέλλον με την ΕΠΣΗ!»

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 17:18 Γράφτηκε από την

Της Κατερίνας Σγουρού

Το ποδόσφαιρο ήταν η μεγάλη του αγάπη και από μικρό παιδί έκανε τα πρώτα του βήματα στην παιδική ομάδα του χωριού του, στο ξερό γήπεδο της Αυγενικής. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας διαπίστωσε με το φιλότιμο που τον διακρίνει ότι δεν διαθέτει το ταλέντο που ονειρευόταν και αποφάσισε σε ηλικία 20 ετών να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να βάλει τέλος στη σύντομη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Αφορμή στάθηκε και ένας σοβαρός τραυματισμός, ο οποίος τον οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις. Οι συγχωριανοί του ωστόσο και συγκεκριμένα ο Μιχάλης Συμεουδάκης είχε διακρίνει τις αρετές και τις ικανότητες του και τον πρότεινε παρότι νεαρός να ηγηθεί του συλλόγου. Ο ίδιος θέλοντας να προσφέρει στον τόπο του πήρε τη μεγάλη απόφαση και το 1992 ανέλαβε στην ομάδα της Αυγενικής την προεδρία, στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα, μετά από 27 χρόνια! Διετέλεσε πρόεδρος της Αυγενικής και από το 2008 και έπειτα πρόεδρος της Παλιανής, της ομάδας που γεννήθηκε από τη συγχώνευση των ομάδων της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στον χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου, ο οποίος με το ήθος που τον διακρίνει κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Η πολύχρονη θητεία του ακούραστου «εργάτη» του ποδοσφαίρου Δημήτρη Τυράκη έχοντας πανηγυρίσει δύο τίτλους τη «χρυσή» τριετία 2005-2008 έχει καταγράψει πολλές επιτυχίες, χαρές, λύπες και κοινωνικές δράσεις, οι οποίες τιμούν τον ίδιο ως άνθρωπο, κάνοντας υπερήφανο και το χωριό του, την Αυγενική.
Ο Δημήτρης Τυράκης μίλησε στο Prismasport.gr σε μια συνέντευξη από καρδιάς κάνοντας αναδρομή στην πολυετή πορεία του ως πρόεδρος. Μας εξομολογήθηκε ποιες ήταν οι κορυφαίες και ποιες οι χειρότερες στιγμές που έχει ζήσει, πότε έκλαψε από συγκίνηση και ποιο γεγονός τον συγκλόνισε. Μας αποκάλυψε ποιο ήταν και είναι το όραμα του για το ποδόσφαιρο στον τόπο του, ποια σχέδια έχουν υλοποιηθεί και ποια βρίσκονται στον δρόμο της υλοποίησης. Ο έμπειρος παράγοντας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασχοληθεί στο μέλλον με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, προκειμένου να συνεχίσει να υπηρετεί το τοπικό ποδόσφαιρο!

10649

 -Πώς πήρατε την απόφαση να αναλάβετε την προεδρία της Αυγενικής το 1992;

«Ξεκίνησα από την παιδική ομάδα της Αυγενικής παίζοντας ποδόσφαιρο. Μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό και έχοντας συνειδητοποιήσει ως φιλότιμος άνθρωπος που είμαι ότι δεν ήμουν καλός παίκτης αποφάσισα να σταματήσω σε ηλικία 20 ετών. Την εποχή εκείνη γίνονταν ανακατατάξεις στα διοικητικά της ομάδας και με πρότεινε ο Μιχάλης Συμεουδάκης να αναλάβω πρόεδρος τονίζοντας ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας μου θα είχα τη διάθεση να προσφέρω και η πρόταση του έγινε δεκτή».

           «Είμαι περήφανος για τη διοργάνωση της κλήρωσης στο χωριό μου».

10579 1

-Ποιο ήταν το όραμα σας για το ποδόσφαιρο στον τόπο σας;

«Μέχρι σήμερα και μετά από 27 χρόνια νιώθω ότι έχω καταφέρει να κάνω πράξη το όραμα μου. Ήθελα πραγματικά να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο στον τόπο μου, να δημιουργήσουμε μια ομάδα με δικά μας παιδιά στο 90% του ρόστερ ηλικίας 17 έως 22 ετών. Το πετύχαμε όταν έγινε η συνένωση των σωματείων από τα χωριά της Αυγενικής, του Βενεράτου, της Σίβας και των Κερασιών. Στην αρχή ρισκάραμε, όμως τα καταφέραμε. Βέβαια δεν είμαι μόνος μου σε όλη αυτή την προσπάθεια. Για να γίνει πράξη αυτό το εγχείρημα απαιτείται συνεργασία, την οποία προσέφεραν με άριστο τρόπο όλα τα μέλη του συμβουλίου, τους οποίους ευχαριστώ πολύ. Σήμερα η ομάδα της Παλιανής έχει το πρότυπο που σχεδιάσαμε και με προσθήκες και έμπειρων παικτών δημιουργούμε κατά το δυνατόν ένα ανταγωνιστικό σύνολο για το πρωτάθλημα. Ένα άλλο όνειρο μου ήταν να γίνει μια κλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων στο χωριό μου και έγινε πράξη. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος, καθώς δεχτήκαμε τα συγχαρητήρια όλων για τη διοργάνωση, την οποία χαρακτήρισαν την καλύτερη όλων των εποχών».

10573

-Ποιο από τα σχέδια σας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί;

«Διαθέτουμε πολύ καλές γηπεδικές εγκαταστάσεις, ωστόσο θέλω να δω το γήπεδο και με φωτισμό. Έχουν εγκριθεί τα χρήματα, αλλά η γραφειοκρατία έχει κολλήσει το θέμα στον Δήμο. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί το έργο».

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα και πώς υλοποιήθηκε η συνένωση των σωματείων της ευρύτερης περιοχής;

«Όταν δημιουργήθηκε ο Δήμος της Παλιανής μας κάλεσε ο Δήμαρχος, Αριστείδης Μπολάκης και μας πρότεινε να κάνουμε συνένωση των ομάδων. Συμφωνήσαμε όλοι με στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και την αξιοιποίηση ταλέντων της περιοχής μας».

    «Έκλαψα από συγκίνηση όταν κατακτήσαμε τον πρώτο τίτλο με την Αυγενική»

ΤΥΡΑΚΗΣΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ

-Σίγουρα θα θυμάστε πολλά από την πολυετή θητεία σας ως πρόεδρος. Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή που σας συγκίνησε;

«Υπήρξαν πολλές καλές στιγμές. Η καλύτερη ήταν όταν κατακτήσαμε τον πρώτο μας τίτλο το 2005 με την ομάδα της Αυγενικής στη Γ΄ΕΠΣΗ με προπονητή τον Νίκο Προκοπάκη. Ζήσαμε έντονες στιγμές, καθώς το πρωτάθλημα κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική και περιμέναμε το αποτέλεσμα των Δαφνών με τον Μαλεβιζιακό. Ένα πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μαλεβιζιακός στις καθυστερήσεις του αγώνα μας χάρισε τον τίτλο! Οι στιγμές ήταν ανεπανάληπτες και ήταν η πρώτη φορά που έκλαψα από συγκίνηση. Επίσης η δεύτερη φορά που πήραμε το πρωτάθλημα το 2008 με προπονητή τον Βαγγέλη Κοκκάλη ήταν και αυτή μια από τις κορυφαίες στιγμές. Βέβαια και οι κοινωνικές μας δράσεις με τις αδελφοποιήσεις σωματείων στο Λασίθι και οι επισκέψεις μας στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων με κάνουν να νιώθω υπερήφανος και τις συγκαταλέγω στις καλύτερες αναμνήσεις μου από τη θητεία μου ως πρόεδρος».

-Ποια ήταν η πιο δυσάρεστη στιγμή στα 27 χρόνια της πορείας σας;

«Δυστυχώς ζήσαμε ένα δυσάρεστο γεγονός, όταν έφυγε από τη ζωή ένας νεαρός φίλαθλος της ομάδας μας. Μας ακολουθούσε παντού στο γήπεδο, στα παιχνίδια, ήταν πιστός φίλαθλος και με είχε συγκλονίσει ο θάνατος του σε ηλικία 18 ετών. Επίσης όταν η Παλιανή υποβιβάστηκε από την Α2 ΕΠΣΗ στην Β΄ΕΠΣΗ ήταν μια άσχημη χρονιά και δυσάρεστη για όλους».

         «Επαγγελματική δουλειά στις Ακαδημίες της Παλιανής»

22195374 1506336286114928 3888239474311507104 n

Από τις ομάδες της ευρύτερης περιοχής της Παλιανής έχουν αναδειχτεί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια νέα πιο οργανωμένη προσπάθεια με τις Ακαδημίες. ..

«Πράγματι τα τελευταία χρόνια οι Ακαδημίες μας δουλεύουν σε επαγγελματικά πρότυπα με πολύ καλή οργάνωση με έμπειρους προπονητές, γιατρούς και ψυχολόγους Έχουμε 60 παιδιά και γίνεται εξαιρετική δουλειά από τον κ. Καταρτζόγλου. Το ευχάριστο είναι ότι η Ακαδημία είναι αυτόνομη και βοηθάμε και εμείς όσο μπορούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευελπιστούμε ότι σε βάθος χρόνου θα αξιοποιηθούν ταλέντα από την περιοχή»

-Είναι στα σχέδια σας να ασχοληθείτε με τα κοινά, να υπηρετήσετε το τοπικό ποδόσφαιρο και ως μέλος της ΕΠΣΗ;

«Είχα κάνει μια προσπάθεια στα κοινά του τόπου μου, αλλά χωρίς ευτυχές τέλος, αφού δεν εκλέχτηκα. Για την ΕΠΣΗ δεν το αποκλείω ίσως στο μέλλον να αποφασίσω να ασχοληθώ ενεργά».

-Ποιος είναι ο στόχος της Παλιανής στο φετινό πρωτάθλημα της Β2 ΕΠΣΗ;

«Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να είμαστε φιλόξενοι προς τους αντίπαλους και να πάρουν χρόνο συμμετοχής νέα παιδιά. Είναι δύσκολος ο όμιλος μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία».

 -Πώς είναι η συνεργασία σας με τον προπονητή, Τίμο Σταματάκη;

28685127 1701747343240487 8818117966333133421 n

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά που προσφέρει στην ομάδα και γι’ αυτό τον λόγο ανανεώσαμε και τη συνεργασία μας».

-Ποια είναι η γνώμη σας για το τοπικό ποδόσφαιρο;

«Το τοπικό ποδόσφαιρο του Ηρακλείου έχει πολύ υψηλό επίπεδο. Φέτος βέβαια κάποιες ομάδες έχουν ξεφύγει στο μπάτζετ και εύχομαι τουλάχιστον αν έχουν διάρκεια στον χρόνο».

      «Επιδιώκουμε να συνεχίσουμε τις αδελφοποιήσεις με ομάδες του Λασιθίου»

paliani

-Η Παλιανή είχε ξεκινήσει κοινωνικές δράσεις με αδελφοποιήσεις με ομάδες στο Λασίθι και με επισκέψεις στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων. Έχετε σκοπό να τις συνεχίσετε;

«Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να κάνουμε δύο αδελφοποιήσεις με ομάδες του Λασιθίου, με τα Λακώνια και τους Νέους Ελούντας και βέβαια για τις επισκέψεις μας στο ίδρυμα, στο οποίο μοιράσαμε δώρα στα παιδιά. Δώσαμε φιλικά παιχνίδια, παρευρεθήκαμε στα εγκαίνια του γηπέδου στα Λακώνια και επιδιώκουμε να το συνεχίσουμε. Για να γίνει όμως πράξη θα πρέπει να βρεθεί ομάδα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας».

Τυράκης Άγιος Νικόλαος 640x420

Εγκαίνια γηπέδου Λακωνίων 008

lakonia paliani

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις κοινωνικές δράσεις της Παλιανής στο Λασίθι.

Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)