Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Ηλεκτρονικά οι εκλογές στις Ομοσπονδίες, υποχρεωτικά και όχι θέμα επιλογής!

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 20:10 Γράφτηκε από τον
Ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε ανακοινώσει ότι οι εκλογές στις Ομοσπονδίες είναι θέμα επιλογής να διεξαχθούν ηλεκτρονικά, ωστόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς με νέες δηλώσει τόνισε ότι είναι υποχρεωτικό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε σχετικό ερώτημα που του απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, απάντησε ως εξής: «Εκτιμώ ως εξαιρετικά δύσκολο για τις προσεχείς εβδομάδες να έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης από νομό σε νομό και να επιτρέπονται οι μαζικές συναθροίσεις. Άλλωστε, το γνωρίζουν όλοι ότι μαχόμαστε καθημερινά, προκειμένου να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η επιδημιολογική κατάσταση τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ως εκ τούτου, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και με δεδομένο ότι υφίσταται η εναλλακτική δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής και ψηφοφορίας, δεν συντρέχει λόγος χορήγησης κατ’ εξαίρεση αδειών μετακίνησης και συνάθροισης των εκλεκτόρων, από όλη την Ελλάδα, στους κατά τόπους χώρους διενέργειας Γενικών Συνελεύσεων και αρχαιρεσιών παράλληλα».

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων ομοσπονδιών και η ΕΠΟ είχε ζητήσει κατ’ εξαίρεση άδεια μετακίνησης και συνάθροισης των εκλεκτόρων της, αλλά επιβεβαιώθηκε κι επίσημα πλέον ότι με τους χρονικούς περιορισμούς που έβαλε ο Λευτέρης Αυγενάκης, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα υποχρεωθεί να κάνει εκλογές στις 27 Μαρτίου με το ηλεκτρονικό σύστημα που θα χορηγήσει (επίσης υποχρεωτικά) το κράτος.

Πηγή: filathlos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Search

Prisma Sport