Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Μητρώο: 1055 αιτήσεις σωματείων έχουν εγκριθεί, μόνο 86 από το ποδόσφαιρο!

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 16:25 Γράφτηκε από τον
Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δίνοντας στοιχεία στη δημοσιότητα για τον αριθμό των σωματείων που έχει εγκριθεί η αίτηση τους για ένταξη στο Μητρώο.

Επίσης δίνει αναλυτικά την πορεία της διαδικασίας και υπενθυμίζει τις προθεσμίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 1055 σωματεία που έχουν εγγραφεί, τα 86 ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΟ. Δηλαδή στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όπως σας ενημερώσαμε και χθες ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης είναι ένα από τα αυτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Περισσότερα από 1.000 είναι πλέον τα απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ (https://www.gga.gov.gr/mitroo). Ο ρυθμός με τον οποίο ανταποκρίνονται στις παρατηρήσεις επί των αιτήσεών τους από τις αρχές Νοεμβρίου και προχωρούν στη «θεραπεία» τους είναι απολύτως ικανοποιητικός.
Μέχρι και χθες Κυριακή 22 Νοεμβρίου:
* 5.507 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο
εκ των οποίων
* 5.145 σωματεία προχώρησαν σε αίτηση
* 3.539 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (68,8%)
* 1.606 σωματεία δεν την ολοκλήρωσαν ακόμα (31,2%)
* 3.103 ολοκληρωμένες αιτήσεις σωματείων έχουν ελεγχθεί (87,7%)
* 1.055 αιτήσεις σωματείων εγκρίθηκαν, εξ αρχής ή κατόπιν «θεραπείας» (34%)
Τα περισσότερα σωματεία (144) που πληρούν όλα τα κριτήρια του Μητρώου τα έχει για την ώρα η Ομοσπονδία Ταεκβοντο (ΕΛΟΤ) και ακολουθούν ΕΟΚ και ΣΕΓΑΣ. Αναλυτικά στοιχεία και για τις 49 Ομοσπονδίες στους πίνακες που επισυνάπτονται.
Επιπλέον, είναι άξια μίμησης η πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ να συστήσει ειδικό μηχανισμό εξυπηρέτησης των σωματείων του βόλεϊ εντός της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ολοκληρώνουν ή/και να «θεραπεύουν» τις αιτήσεις τους. Αποτέλεσμα αυτής της αξιέπαινης ενέργειας η αύξηση εγγραφών (από 8 σωματεία στα 64), σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από τα τελευταία έκτακτα πανελλαδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2020 ως η προθεσμία θεραπείας επί των παρατηρήσεων στις 3.276 αιτήσεις σωματείων, που υποβλήθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου.
Επίσης, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 έχει παραταθεί και η προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων των σωματείων εκείνων που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα συγκεκριμένα σωματεία θα έχουν περιθώριο «θεραπείας», επί τυχόν παρατηρήσεων στις αιτήσεις τους, έως τις 22 Ιανουαρίου 2021».

 


Εδώ τα εγγεγραμμένα σωματεία του ποδοσφαίρου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Search

Prisma Sport