Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ/Μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 19:16 Γράφτηκε από τον
Τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ έρχονται να επισφραγίσουν εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με δύο ασθενείς να έχουν αναρρώσει και να βγαίνουν από τις ΜΕΘ νικητές. Τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ έρχονται να επισφραγίσουν εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με δύο ασθενείς να έχουν αναρρώσει και να βγαίνουν από τις ΜΕΘ νικητές.

Ενθαρρυντικά είναι τα στατιστικά που ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, αφού όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, λιγοστεύουν τα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Στην εντατική του ΑΧΕΠΑ, νοσηλεύονται εννέα ασθενείς με κορωνοϊό, από 14 την περασμένη εβδομάδα, ενώ σήμερα, Τρίτη 14/4, αποσωληνώθηκε ένας 44χρονος.

Παράλληλα, στις κλινικές νοσηλεύονται 20 ασθενείς από 50 τη περασμένη εβδομάδα, ενώ δεν έχει φτάσει κανένα ύποπτο κρούσμα στις κλινικές εν αντιθέσει με τη περασμένη εβδομάδα που ήταν πολλά.

Μείωση παρουσίασαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Από 20 «έπεσαν» στους 14 ενώ στις κλινικές από 97 που νοσηλεύονταν την περασμένη εβδομάδα, τώρα νοσηλεύονται 99.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα 10 περιστατικά που νοσηλεύονται στις κλινικές είναι από τη προνοιακή μονάδα ηλικιωμένων που τέθηκε σε καραντίνα στη Νέα Μάκρη.

Καλή πορεία εμφανίζουν και οι αριθμοί στο Αττικόν, όπου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 21 ασθενείς στις κλινικές και 5 στις ΜΕΘ, ενώ την περασμένη εβδομάδα νοσηλεύονταν 30 και 8 αντίστοιχα. Παράλληλα, στη Μονάδα Λοιμώξεων νοσηλεύονται 5 ασθενείς από 7 την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται τρεις ασθενείς στη Μονάδα Λοιμώξεων, από 8 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ έρχονται να επισφραγίσουν εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με δύο ασθενείς να έχουν αναρρώσει και να βγαίνουν από τις ΜΕΘ νικητές.

 Δίπλα τους βρίσκονται οι ήρωες των νοσοκομείων, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, μέρα και νύχτα, υπό αντίξοες συνθήκες. Η έξοδος των ασθενών από τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία Θριάσιο και Βενιζέλειο γίνεται εν μέσω χειροκροτημάτων και συγκίνησης. Οι ασθενείς ευχαριστούν τους ήρωες με τις μπλε και άσπρες ποδιές.

Πηγή: ethnos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)