Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Γήπεδα βοσκότοποι, σκουπιδότοποι στο έλεος του χρόνου και της εγκατάλειψης (φώτο)

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 17:00 Γράφτηκε από την
Το γήπεδο της Αυγενικής. Το γήπεδο της Αυγενικής.

Μια εξαιρετική έρευνα πραγματοποίησε η σελίδα στο facebook «Ηρακλειώτικο Ποδόσφαιρο» καταγράφοντας τα εγκαταλελειμμένα  γήπεδα στον νομό Ηρακλείου.

Εικόνες που προκαλούν μνήμες, νοσταλγία, θλίψη, καθώς τα γήπεδα που κάποτε γέμιζαν από κόσμο είναι αφημένα πλέον στον χρόνο και στο έλεος της εγκατάλειψης.

Κάποια από αυτά έχουν γίνει βοσκότοποι, σκουπιδότοποι, ωστόσο υπάρχουν και κάποια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση αλλά δυστυχώς οι ομάδες που τα χρησιμοποιούσαν δεν συμμετέχουν στα πρωταθλήματα. Αυτά είναι της Γαλιάς (Δόξα Γ.) και της Πόμπιας (Κόρακας), τα οποία δεν έχουν υποστεί ζημιές, ενώ του Μεσοχωριού δεν έχει καταστραφεί αλλά δεν συντηρείται και είναι παρατημένο. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί και για καλό σκοπό. Το παλιό γήπεδο της Γέργερης έχει μετατραπεί σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και του Βενεράτου σε διεθνές συμπόσιο γλυπτικής.

Αποκαρδιωτική είναι ωστόσο η εικόνα στο νέο γήπεδο της Γέργερης, το οποίο πάνω στο βουνό είναι στο έλεος των καιρικών φαινομένων και έχει καταστραφεί.

Το οδοιπορικό της σελίδας πέρασε από τα Μάταλα (σκουπιδότοπος), Σίβα-Πυργιωτίσσης, Πέρι (μάντρα ζώων), Χουστουλιανά, Καστέλλι Μεσσαράς, Μεγάλη Βρύση (πίστα για αυτοκίνητα), Μεσοχωριό, Στέρνες, Σκινιά, Γέργερη (πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής), Σκούρβουλα, Πόμπια, Αστερούσια, Γαλιά, Αυγενική και Βενεράτο (διεθνές συμπόσιο γλυπτικής).

 Παίζουμε μπάλα και στο facebook, ακολουθήστε μας!

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη σελίδα «Ηρακλειώτικο Ποδόσφαιρο».

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Έκθεση εικόνων