Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

Απολογία Μητσοτάκη για τις υποκλοπές - Τι απαντά στο δριμύ κατηγορώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 09:25 Γράφτηκε από

Η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη είναι κομβικής σημασίας για το κλίμα του επόμενου διαστήματος.

 

Όχι μόνο γιατί το περιεχόμενό της θα κρίνει τις επόμενες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία ήδη κλιμακώνει κατακόρυφα τους τόνους, αλλά και διότι το σύνολο των στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναμένουν με αγωνία το στίγμα που θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να εκτιμήσουν τα μελλούμενα.

 

Ο «πρωϊνός καφές» στο Μαξίμου

μητσοτάκης μαξίμου, μητσοτάκης διάγγελμα, υποκλοπές, παρακολουθήσεις

Γι αυτό και νωρίς το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ο κρισιμότερος ίσως από την ανάληψη της εξουσίας «πρωϊνός καφές», παρόντων όλων των συνεργατών του πρωθυπουργού.

Το Μέγαρο Μαξίμου καλείται – για πρώτη φορά – να διαχειριστεί μία υπόθεση που κάθε μέρα που περνάει, μετά τις παραιτήσεις του εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του μέχρι προχθές Διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντος, αντανακλά άμεσα στον ίδιον τον κ. Μητσοτάκη και όχι σε επιμέρους στελέχη ή κυβερνητικές επιλογές.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, το κλίμα είναι βαρύ και η αγωνία για τη συνέχεια παραπάνω από εμφανής. Αν και στη «καρδιά» του καλοκαιριού, η παγωμάρα θυμίζει «σιβηρία», με υπουργούς και κορυφαία στελέχη να επικοινωνούν μεταξύ τους προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και τους τρόπους αντίδρασης, σε μία υπόθεση, που ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι τινάζει στον αέρα όλους τους σχεδιασμούς και μάλιστα σε προεκλογική χρονιά.

Τι θα απαντήσει ο Μητσοτάκης - Τα 6 κρίσιμα ερωτήματα

κυριάκος μητστοκάκης, μαξίμου, σκάνδαλο, παρακολουθήσεις, υποκλοπές, μαξίμου gate

 

Κυβερνητικές πηγές, έλεγαν χθες ότι με τη σημερινή του παρέμβαση, ο πρωθυπουργός θα δώσει «με σοβαρότητα και υπευθυνότητα εξηγήσεις για όλο το χρονικό της υπόθεσης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε καμία γνώση για τη νόμιμη συνακρόαση ύστερα από εισαγγελική εντολή και ότι είναι πρόθυμος να αναλάβει θεσμικές πρωτοβουλίες για τη θωράκιση της λειτουργίας της δημοκρατίας και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ωστόσο, όπως συνομολογούν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, υπάρχουν τουλάχιστον έξι αμείλικτα ερωτήματα τα οποία χρίζουν επαρκούς και ικανοποιητικής απάντησης:

  1. Πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός ότι βρισκόταν σε εξέλιξη «νόμιμη συνακρόαση ύστερα από εισαγγελική εντολή»;
  2. Πότε ακριβώς ενημερώθηκε για την ύπαρξή της;
  3. Για ποιους ακριβώς λόγους παρακολουθείτο ο κ. Ανδρουλάκης;
  4. Γιατί δεν ασχολήθηκε έγκαιρα η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη;
  5. Ποια ήταν η ξένη υπηρεσία που λέγεται ότι ζήτησε την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη; Διότι τόσο η Ουκρανία όσο και η Αρμενία, οι οποίες «φωτογραφήθηκαν», αρνούνται κατηγορηματικά ότι απέστειλαν σχετικό αίτημα.
  6. Υπήρξαν όντως διαρροές και από ποιους για το περιεχόμενο των συνακροάσεων του κ. Ανδρουλάκη;

Προφανώς, υπάρχουν και άλλα φλέγοντα ερωτήματα. Με κρισιμότερο ίσως το αν υπάρχουν κι άλλες ουρές, που δεν έχουν ακόμη βγει στο φως της δημοσιότητας.

πηγή ieidisis.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search