Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Καταγγελία αθλητή ΑμεΑ για βιασμό: Ξέσπασε ο πατέρας – «Ήρθαν κάποιοι να δημιουργήσουν πρόβλημα στο παιδί»

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 19:59 Γράφτηκε από

Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία αθλητή ΑμεΑ για το βιασμό του νεαρού σε δημόσιο κέντρο κατάρτισης. Μάλιστα, η εφημερίδα Real News αποκαλύπτει όλη τη μήνυση για τη σεξουαλική κακοποίηση που υφίστατο ο αθλητής των Special Olympics.

Ο πατέρας του 22χρονου αθλητή μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Ant1, ξεσπώντας για την κατάσταση που βιώνει το παιδί του.

«Τόσα χρόνια παιδευόμαστε και ήρθαν κάποιοι να δημιουργήσουν πρόβλημα στο παιδί… ήταν χαρούμενο παιδί με τις δραστηριότητές του, τα αθλήματά του… ακόμη συνεχίζει, αλλά είναι πιο κουμπωμένος»

Τα πρώτα σημάδια, ότι κάτι δεν πάει καλά, άρχισαν να φαίνονται τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο 22χρονος πλέον, αθλητής αρνήθηκε να παρακολουθήσει τα μαθήματα του ιδρύματος.

Τότε οι γονείς του άρχισαν να ψάχνουν τι ακριβώς συμβαίνει. Η μητέρα του ήταν η πρώτη που τον άκουσε.

«…Μου είπε «ενδέχεται το παιδί μας να βιάστηκε… Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου», λέει ο πατέρας.

Φυσικά, όπως ήταν λογικό, οι γονείς απευθύνθηκαν σε παιδοψυχολόγο και ειδικό πραγματογνώμονα της εισαγγελίας. Στα όσα καταλήγει με το πόρισμά του προκαλούν αποτροπιασμό, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αναφορές του παιδιού είναι πηγαίες, οι διηγήσεις του δεν είναι κενές περιεχομένου αλλά βιωματικές! Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News ο εγκαλούμενος φέρεται να βιντεοσκοπούσε τις ασελγείς πράξεις.

«Είναι σαφές από τις αποκαλύψεις του συμπαραστατούμενου πως έχει λάβει χώρα σε βάρος του το κακούργημα της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, μάλιστα δε με βιντεοσκόπηση της πράξης από τον εγκαλούμενο εργαζόμενο του ιδρύματος η οποία λάμβανε χώρα σε μεγάλο διάστημα μεταξύ Οκτώβριο 20021 έως Φεβρουάριο 2022 και ο συμπαραστατούμενος υποχρεωνόταν σε δέσιμο των χεριών του με ταινία, ενώ οι γενετήσεις πράξεις συνεχίζονταν παρά την άρνηση του, η οποία δηλώνονταν ευθαρσώς. Ο εγκαλούμενος απειλούσε με ιδιαίτερη απαξία το θύμα για μην αποκαλύψει τις εγκληματικές πράξεις στην οικογένεια του».

«Η κακοποίηση συνέβαινε σε ένα δωμάτιο με νιπτήρα και παραβάν… τον έδενε και ο μικρός φώναζε ‘δεν θέλω’», περιγράφει συγκλονίζοντας ο πατέρας.

Από την πλευρά του κέντρου κατάρτισης εκπρόσωποι του με γραπτή έκθεση προς την οικογένεια του αθλητή τον περασμένο Μάρτιο– όταν ζήτησαν οι γονείς του εξηγήσεις για την άρνηση του παιδιού να επιστρέψει στο σχολείο- με γραπτή αναφορά το κέντρο είχε μιλήσει για χειριστική συμπεριφορά του 22χρονου.

«Η συμπεριφορά του… το τελευταίο διάστημα εντάσσεται πιθανότατα σε χειριστικά πλαίσια λόγω είτε κόπωσης του είτε της επιθυμίας του να παραμείνει στην οικεία του», αναφερόταν σε έκθεση του ιδρύματος τον περασμένο Μάρτιο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αθλητή, Νίκος Αλεξανδρής, από την πλευρά του, σημειώνει πως, «ζητάμε από τις εισαγγελικές Αρχές να επισπεύσει την διαδικασία, να δουν τι γίνεται στο ίδρυμα, γιατί υπάρχουν πολλά…».

Οι γονείς εγκαλούν δύο εργαζομένους του ιδρύματος για κατάχρηση σε ασέλγεια και σωματική κακοποίηση αντίστοιχα και άλλους τρεις για παρασιώπηση εγκλήματος και υπόθαλψη εγκληματία.

 

Πηγή: larissanet.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search