Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

Γέμισαν με χιλιάδες σύριγγες παραλίες στην Κρήτη

Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 18:30 Γράφτηκε από

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Κρήτη οι εικόνες με τις χιλιάδες σύριγγες σε παραλίες του νησιού! Πρόκειται για αχρησιμοποίητες σύριγγες, που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα, με αποτέλεσμα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους από τον Καρτερό μέχρι την Παχειά Άμμο στο Λασίθι.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης, αφού είδε τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας ekriti, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και ανέφερε ότι πρόκειται για σύριγγες, που χρησιμοποιούν συνήθως οι διαβητικοί για την ινσουλίνη. Μπορεί όμως, όπως είπε, να χρησιμοποιηθούν και για άλλες ιατρικές πράξεις.

Και ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για τις σύριγγες που βρέθηκαν. Το μόνο, που μπορεί να υποθέσει είναι ότι, ίσως, να πρόκειται για φορτίο από πλοίο, που έπεσε στη θάλασσα, διαλύθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να διασκορπιστούν οι σύριγγες.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχειάς Άμμου, Γιώργος Ραπάνης, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή του, καθώς συνεχώς βρίσκονται σύριγγες. «Μητέρες με παιδιά, είπε, που τηλεφωνούν συνεχώς για να μου πουν ότι τις βρίσκουν θαμμένες στην άμμο και φοβούνται μήπως κάποιος τρυπηθεί».

Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν βρεθεί περισσότερες από 2000 σύριγγες στην Παχειά Άμμο και πολλές άλλες στις παραλίες του Καρτερού, του Αρίνα και στις Γούρνες, με τους πολίτες να νομίζουν ότι πρόκειται για σύριγγες ναρκομανών, που τις πετούν όπου βρουν.

Οι μεγάλες ποσότητες που έχουν βρεθεί στην Παχειά Άμμο έχουν συλλεγεί, ενώ ο Δήμος που έχει ειδοποιηθεί καθαρίζει τον χώρο, όμως συνεχώς εμφανίζονται και άλλες.

Ίσως, εκτιμά ο κ. Ραπάνης, να προέρχονται από πλοίο, αλλά η πτώση τους στη θάλασσα δεν μπορεί να προκλήθηκε από ατύχημα. «Μπορεί να ήταν και εσκεμμένη, ίσως επειδή ήταν ελαττωματικές ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, όπως να ήταν παράνομο το φορτίο», σημείωσε.

Το λόγο τώρα έχουν τα Λιμεναρχεία Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου που θα διεξάγουν έρευνα για να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search