Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023

Κακοκαιρία Ελπίς: Παρατείνεται και την Τετάρτη η γενική αργία

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 11:48 Γράφτηκε από

Παρατείνεται και την Τετάρτη η γενική αργία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τρίτης για την κακοκαιρία Ελπίς.

Αρχικά ο κ. Στυλιανίδης απολογήθηκε εκ μέρους της Πολιτείας για την ταλαιπωρία των πολιτών και μίλησε για μεγάλη προσπάθεια που σημειώθηκε από χθες το βράδυ και τον απεγκλωβισμό περίπου 3.500 ανθρώπων από την Αττική Οδό και περίπου 1.8000 αυτοκινήτων. Επίσης τόνισε ότι η προσπάθεια για απεγκλωβισμό όλων των οδηγών συνεχίζεται.

Εν συνεχεία, ανακοίνωσε την παράταση της αργίας και για αύριο, Τετάρτη, λόγω της κακοκαιρίας σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Αττική, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. «Για τα σχολεία θα τοποθετηθούμε εκ νέου» είπε ο υπουργός.

Κακοκαιρία Ελπίς: Τι ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης
Κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν περί τους 3.500 ανθρώπους από τα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό, ανέφερε ο Χρήστος Στυλιανίδης. Ο ίδιος δήλωσε πως οι προσπάθειες συνεχίζονται και σήμερα. «Έχουν μεταφερθεί με τον προαστιακό προς την Αθήνα, όσοι διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο και σε άλλα σημεία περιμετρικά της Αττικής Οδού». Επίσης μετακινούνται στη ΛΕΑ της Αττικής Οδού, όλα τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.


«Η συνδρομή του ΕΚΑΒ ήταν χρήσιμη και ευχαριστούμε όλες τις δυνάμεις. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ιατρικής φροντίδας», είπε επίσης ο κ. Στυλιανίδης. Επεσήμανε δε πως καμία «συγγνώμη του κράτους δεν πρέπει να είναι προσχηματική».

Επιπρόσθετα, εξαπέλυσε πυρά κατά της Αττικής Οδού, λέγοντας πως «σύγκριση της κατάστασης στην Αθηνών - Λαμίας και την Αττική Οδό είναι τόσο προφανής που είναι ανεδαφικά όσα ακούγονται. Η κατάσταση βελτιώνεται ώρα με την ώρα και ευελπιστούμε ότι το κλείσιμο της μέρας θα μας βρει χωρίς εγκλωβισμούς». Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε πως η πυροσβεστική θα διαθέσει στον ΔΕΔΔΗΕ 2 ελικόπτερα για την επόπτευση των βλαβών.

 

Πηγή: ethnos.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολυμέσα

Σχετικά Άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search