Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

Σενάρια για νέα μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά – Όλα όσα εξετάζονται

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 16:40 Γράφτηκε από

Ανησυχία επικρατεί για την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον, με τους επιστήμονες να εκτιμούν πως θα κυριαρχήσει και στη χώρα μας μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τα σενάρια για νέα μέτρα, ακόμη και πριν από το τέλος του 2021, να φουντώνουν.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, με τους ειδικούς να φοβούνται νέα επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Πάντως, το Σάββατο καταγράφηκε μια τάση αποκλιμάκωσης στις ΜΕΘ, ενώ η θετικότητα βρίσκεται στο 1,52%.

Το δεύτερο “πακέτο” των νέων περιοριστικών μέτρων αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει πριν από το νέο έτος, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα. Αύριο. Δευτέρα, η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας. Στη συνέχεια, οι ειδικοί θα εισηγηθούν ποια νέα μέτρα χρειάζεται να ληφθούν και αν είναι αναγκαίο να ληφθούν νωρίτερα, πριν από τις 3 Ιανουαρίου δηλαδή.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε ήπιες παρεμβάσεις και μέτρα στη διασκέδαση, σημειώνοντας πως οι νέοι περιορισμοί θα έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ημερών.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης των ειδικών θα είναι τα κέντρα διασκέδασης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επί τάπητος βρίσκεται η μείωση του ωραρίου έως τα μεσάνυχτα, ενώ θα εξεταστεί η λειτουργία τους μόνο για καθήμενους ή η μείωση της πληρότητας, παρότι λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους.

Επίσης, εξετάζεται η πληρότητα μέχρι 30% στα γήπεδα ή ακόμη και η καθολική απαγόρευση φιλάθλων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ειδησεογραφικό Τμήμα  info@prismanews.gr  

Αθλητικό Τμήμα  info@prismasport.gr 

Τμήμα Πωλήσεων  marketing@prismanews.gr  

 

Search